Polenta ai funghi
Houby opečené na oleji s petrželkou a česnekem, zalité vínem. Houbovou směs smícháme s polentou a gorgonzolou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Houby otřeme kuchyňským papírem, případně odkrojíme spodní část třeně a houby nakrájíme na tenké plátky.
Rozehřejeme olej a opečeme v něm při vysoké teplotě houby.
Přidáme petrželku a česnek a krátce opečeme.
Zalijeme vínem, ochutíme pepřem a solí a při střední teplotě nezakryté povaříme asi 10 minut.
V hrnci ohřejeme mléko, osolíme a po částech přidáváme polentu.
Stále mícháme, aby se nevytvořily žmolky, a zakryté pak ještě asi 5 minut vaříme.
Gorgonzolu nakrájíme na kostičky.
Gorgonzolu s houbami vmícháme do polenty, dochutíme a podáváme.
Hodnotit recept: