Pórková polévka
Hustá pórková polévka ze slepičího vývaru s brambory, ovesnými vločkami a mlékem. Dochutíme mletým pepřem a muškátovým oříškem. Podle chuti můžeme přidat také strouhaný sýr a opečené chlebové kostičky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Na rozehřátém másle opečte cibuli s pórkem dosklovita.
Přidejte brambory a opékejte asi 5 minut.
Postupně přidejte vločky, česnek, vývar a mléko.
Vše povařte 30 minut, dokud nejsou brambory měkké a polévka nezhoustne.
Polévku dochuťte pepřem, oříškem a posypte pažitkou.
Hodnotit recept: