Fazolová polévka
Tato polévka z červených fazolí je hotová raz dva a dokonale vás zasytí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 konzervarajčata loupaná
1 konzervafazole červené sterilované
1 kspaprika chilli
1 ksmrkev
1 lvývar
1 hrstkoriandr lístky čerstvé
2 stroužekčesnek
1 kspaprika červená
1 kspaprika žlutá
1 kscibule kuchyňská
1 kelímeksmetana zakysaná
podle chuti
máslo
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na proužky nakrájené papriky, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nasekanou chilli papričku.
2.
Krátce opečte a pak zalijte vývarem. Do polévky vlijte loupaná rajčata a vařte, dokud mrkev není měkká.
3.
Pak přidejte červené fazole, polévku osolte, opepřete podle chuti a ještě krátce prohřejte.
4.
Podávejte s kopečkem zakysané smetany a nasekaným koriandrem.
Hodnotit recept: