Zelňačka s uzenými knedlíčky
Zelná polévka je naprostá klasika. Ať už ji děláte bílou nebo s paprikou. Zkuste ji proto tentokrát ozvláštnit lahodnými knedlíčky z uzeného masa.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
směs
podle chuti
Postup přípravy
Ve velkém hrnci rozpalte sádlo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidejte mletou papriku, chvíli ji restujte a pak zalijte vývarem.
Kysané zelí nechte okapat, pokrájejte ho a přidejte k vývaru. Osolte, opepřete a povařte.
Housky nakrájejte na kousky a nasypejte do mísy. Uzené maso nakrájejte na kousky a opečte na pánvi. Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a přidejte k uzenému masu.
Společně orestujte "dosklovata" a přimíchejte petrželovou nať. Směs přidejte k nakrájeným houskám, zalijte horkým mlékem, přidejte vejce a dobře promíchejte.
Okořeňte, v případě potřeby přisypejte strouhanku a nechte 20 minut odstát. Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky a vařte je asi 15 minut ve vroucí osolené vodě. Pak je sceďte, rozdělte na talíře a přelijte horkou polévkou.
Hodnotit recept: