Babiččina gulášová polévka
Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a pokrájejte nahrubo. Hovězí maso nakrájejte na menší kostky. V hlubokém hrnci rozehřejte sádlo nebo olej a dejte na něj restovat cibuli, do sklovata.
Ještě než cibule začne zlátnout, dejte na ní osolené, opepřené a okmínované maso a za stálého míchání nechte zatáhnout. Přidejte rajský protlak, promíchejte a teprve poté přidejte sladkou papriku a velmi krátce (aby paprika nezhořkla) promíchejte. Zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu.
Jakmile polévka začne vařit, stáhněte plamen, ochuťte česnekem, přiklopte a nechte zvolna probublávat.
Zhruba po hodině by maso mělo být měkké a právě to je čas, kdy byste do polévky měli přidat oloupané, na kostičky nakrájené a propláchnuté brambory a očištěné, na nudličky nakrájené kapie.
Jakmile jsou měkké i brambory, vypněte plamen, dochuťte solí a pepřem a na závěr přidejte v dlaních promnutou majoránku.
Polévku nezahušťujte, měla by se cibulí a varem zahustit sama. Podávejte s čerstvým pečivem.
Hodnotit recept: