Bůček nepatří zrovna k tomu nejdietnějšímu, co bychom mohli sníst. Ovšem zase je to taková voňavá dobrota, které prostě jednou za čas nemůžete odolat! Neochutnat tyhle recepty by byla velká chyba!
Nový trend v pečení bůčku? Pěkně pomalu a dlouho, aby byl co nejkřupavější. A samozřejmě na klasiku nesmíte zapomenout. Vyzkoušejte tyhle recepty, neodolá ani ten největší dietář!
Pečený vepřový bůček na cibuli

Ideální oběd, který bude chutnat všem milovníků vepřového. Jako přílohu doporučujeme dušený špenát a bramborový knedlík. Ale chutná i studený s chlebem.…celý článek
Marinováním získá maso zajímavou chuť, a čím déle budete bůček marinovat, tím bude chutnější. Musíte ovšem počítat s tím, že marinování není za deset minut hotové, takže se připravte na dlouhou noc. Ovšem následující den se budete olizovat.

Tenhle bůček má zlatavou kůrčičku a rozhodně by byla chyba nesníst úplně všechno, co dostanete na talíř.celý článek

Proč nespojit něco tak masového, jako je bůček, se sladkou chutí medu? Ideální a hlavně velmi netradiční spojení. Stojí za to ho vyzkoušet.celý článek
Vepřový bůček lze připravit i na jiné způsoby než pečením. Dá se taky plnit nejrůznějšími nádivkami, třeba houbovými, ořechovými nebo salámovými. A dá se z něj udělat i roláda, kterou můžete pohostit návštěvu – chutná totiž skvěle i studená.
Plněný bůček s ořechovou náplní

Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí. celý článek
Bůčková roláda se salámovo-vaječnou náplní

Masová směs pokladená šunkovým salámem, smaženými vajíčky, kápií a petřtelovou naží. Po zavinutí upečeme a podáváme s bramborami.celý článek
K bůčku můžete jíst klidně jen chléb, ale hodí se k němu i brambory. Naučte se šťouchané podle našeho VIDEA: