Pečený vepřový bůček na cibuli | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečený vepřový bůček na cibuli

140 min. | hlavní chod | 223 kJ/porce | 6 porcí

Ideální oběd, který bude chutnat všem milovníků vepřového. Jako přílohu doporučujeme dušený špenát a bramborový knedlík. Ale chutná i studený s chlebem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
750 gbůček vepřový
1 paličkačesnek
5 kscibule kuchyňská
1 lžičkapaprika červená mletá
1 lžičkasůl
1 hrstkmín celý
1 špetkašalvěj sušená
3 polévková lžícekečup
50 mlvývar

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 120
1.

Vepřový bůček omyjte, osušte a kůži nařízněte na čtverečky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Česnek oloupejte, polovinu paličky prolisujte a zbytek usekejte najemno. Kečup promíchejte s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

2.

Maso osolte, okmínujte a do zářezů vtlačte jemně usekaný česnek. Bůček vložte do pekáče kůží dolů a pečeme při 180 stupních C asi třicet minut.

3.

Pak maso otočte, potřete směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček posypte cibulí, podlijte vývarem a pečte za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

4.

Měkké maso vyjměte, nakrájejte na porce a podávejte s vypraženou cibulí, špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený bůček na cibuli je dobrý i studený s chlebem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz