Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to! | Recepty.Blesk.cz

Jaké potraviny můžete bez obav zmrazit? Poradíme vám, jak na to!

  • Foto: Profimedia
    24května   2017  /  06:00

    Přemýšlíte, jak mít i v zimě dostatek zeleniny a ovoce pro kuchařské experimenty? Naučte se správně zamrazovat! A nebojte se, mražením se živiny a vitaminy neničí. Víte ale, jak postupovat a které potraviny se dají zamrazit, i kdybyste to do nich neřekli?

  • Dezerty, koláče a bábovky


    Foto: shutterstock.com

    Možná by vás to ani nenapadlo, ale věřte, že například muffiny se dají v mrazáku skvěle uchovat. Podobně jsou na tom bublaniny, bábovky nebo dezerty typu brownies. Mráz překvapivě nepoškodí jejich strukturu, takže je stačí uložit do igelitového sáčku a strčit do mrazáku. Pak je podle potřeby vyndáte a máte napečeno.

     

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

    Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná…celý článek

  • Máslo


    Foto: Profimedia

    Ani máslo se nebojte zmrazit. Pokud máte dostatek místa v mrazáku, klidně ho kupte víc. Doma ho nakrájejte na silné plátky nebo tyčinky a dejte zmrazit. Potom ho můžete z mrazáku odebírat podle potřeby. Kdybyste máslo nenakrájeli na menší kousky, z jedné zmražené kostky byste jen těžko něco ukrojili.

     

  • Čokoláda


    Foto: Profimedia

     

    Překvapivě i tahle sladká dobrota se dá dobře zmrazit. Chce to trošku pečlivější přípravu, ale potom jako když ji najdete. Nejdřív ji musíte zabalit, aby se k ní nedostala vlhkost ani pachy, potom ji dejte na několik hodin do lednice. Tento mezistupeň nevynechejte! Teprve potom dejte čokoládu do mrazáku. Když ji budete chtít vyndat, musíte postup opakovat obráceně – z mrazáku nejprve do lednice, po pár hodinách na stůl.

  • Vejce


    Foto: Profimedia

     

    I vajíčka se dají mrazit. Samozřejmě ne ve skořápce, popraskala by. Nejprve je vyklepněte, rozšlehejte a pak hurá do mrazáku. Mražená hmota v mrazničce vydrží asi rok.

     

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    8 skvělých receptů z natvrdo uvařených vajec

    Každý rok je to stejné. Po velikonočních svátcích nám na stole zůstane stát mísa vajec. Co ale s nimi? Klasický vajíčkový salát je sice dobrý, jenže…celý článek

  • Česnek a bylinky

     


    Foto: Shutterstock

    Česneku mráz nevadí, je vůči němu odolný. Můžete ho zmrazit buď vcelku, nebo oloupané stroužky, případně podrcený. Ideální je dát ho do vzduchotěsné misky
    a teprve pak umístit do mrazáku. Zkusit můžete i následující tip:

    Česnek utřete s olivovým olejem a pak dejte do mrazáku. Olej totiž nezmrzne, takže česnek stačí vyjmout a hned použít. Zmrazit lze i bylinky, které sice potom nebudou lákavé na pohled, ale uchovají si chuť a hodí se skvěle třeba do polévky. Jak na jejich zmrazení? Nejprve je opláchněte, nechte okapat a osušte. Pak je dejte do vzduchotěsné misky. Nebo z nich můžete připravit bylinkové pesto nebo je přidat do másla, ze kterého pak vyrobíte váleček a dáte do potravinářské fólie.

     

    Víte, jak připřavit bylinkové oleje? Podívejte se na naše VIDEO:

    480p 360p
    Jak na bylinkové ochucené oleje, vám poradí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

     

  • Těstoviny a obiloviny


    Foto: shutterstock.com

     

    Není problém zmrazit i uvařené těstoviny. Z vody je ale vyndejte dřív, než změknou, aby se při konečné úpravě nepřevařily. Nechte je vychladnout a pak vložte do mrazáku. Podobně postupujte v případě rýže a dalších obilovin. Ty uvařte ve větším množství, nechte vychladnout a rozdělte na menší dávky.  

     

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Rychlé a skvělé těstoviny: Zamilujete si je s kuřetem, houbami nebo zapečené!

    Těstoviny jsou ideální oběd nebo večeře na víkend, když se nechceme moc dlouho zdržovat vařením. Ovšem to neznamená, že když jsou rychle hotové, nemůžeme…celý článek

  • 2 důležitá pravidla pro mražení a rozmrazování


    Foto: Profimedia

     

    • Pomalé mražení není vhodné, čím rychleji potraviny zmrazíte, tím lépe. Neskládejte potraviny na sebe a zamrazovanou potravinu dejte vždy na nejstudenější místo
    v mrazničce.

    • Ideální je, když budete rozmrazovat přes noc v lednici nebo ve studené vodě, případně v mikrovlnné troubě.

     

     

     

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Tuňák z konzervy 8x jinak: V pomazánce, salátu nebo tortille zachutná každému!

    Potřebujete připravit rychlou večeři nebo rychlý oběd? Sáhněte po tuňáku v konzervě! Je vždycky po ruce, není kalorický, a dokonce i zasytí. Ať už…celý článek

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Přichází i čas voňavých jitrnic, krvavých jelítek, křupavých škvarečků a také tlačenky. Nemusíte zrovna pořádat zabijačku, abyste si na nich pochutnali.…celý článek

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Poctivá domácí šunka! Vyrobte si tu nejlepší a bez "éček"!

Chcete mít jistotu, že šunka, kterou si dopřejete, je opravdu kvalitní a nejsou v ní žádná "éčka" ani chemikálie? Existuje spousta receptů, ale tenhle je naprosto jednoduchý.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Rozchod Jágra a Kopřivové? Konec spekulacím!…

Relativně poklidné vody českého showbyznysu před časem rozvířila na začátku října Veronika Kopřivová…

celý článek »

Příběhy

Narkomanka Katka prosí Třeštíkovou: Splň,…

Uplynulo už 22 let od chvíle, kdy se poprvé protnuly osudy tehdy ještě mladé a pohledné narkomanky…

celý článek »

Krimi

Mrazivé foto od soudu: Tímto 37kilovým kamenem…

Vražda krásné Hanny Cornelius (†21) šokovala celý svět. V současné chvíli v Kapském městě v JAR probíhá…

celý článek »

Krimi

Kočner si prý objednal i vraždu miliardáře:…

Marián Kočner je už čtyři měsíce ve vazbě a padá na něj jedno obvinění za druhým. Zfalšované směnky,…

celý článek »