Jak vyrobit domácí termix? Stačí vám jen čtyři ingredience a pár minut času | Recepty.Blesk.cz

Jak vyrobit domácí termix? Stačí vám jen čtyři ingredience a pár minut času

  • Domácí termix můžete ochutit například rozpuštěnou čokoládou.
    Domácí termix můžete ochutit například rozpuštěnou čokoládou.
    Foto: shutterstock.com
    4září   2016  /  06:00

    Vynikající, rychle připravený, ale především levný a bez přidaných barviv a éček. Takový je doma připravený tvarohový dezert, který milují děti i dospělí. Proč za něj tedy zbytečně utrácet peníze v obchodě, když si termix za pár minut vyrobíte sami. A záleží jen na vaší chuti, zda bude vanilkový, čokoládový, jahodový nebo třeba karamelový.

  • Nakupte si ingredience

    Foto: Shutterstock.com


    Na výrobu chutného domácího termixu budete potřebovat:

     

    * 0,5 litru plnotučného mléka
    * 250 gramů tučného tvarohu (lepší je ten vaničkový)
    * 1 sáček kvalitního pudinkového prášku
    * cukr krupice nebo krystal

     

    Podle chuti pak případně ještě:

     

    * holandské kakao
    * čokoládu (hořkou, mléčnou nebo bílou)
    * karamel
    * rozpustnou kávu
    * vanilkový lusk

     

    Domácí mozzarella za 30 minut: Vyrobte si tenhle skvělý sýr sami!

    Domácí mozzarella za 30 minut: Vyrobte si tenhle skvělý sýr sami!

    Ušetříte a pochutnáte si! Kdo by odolal voňavým rajčatům s mozzarellou, dochuceným lístky bazalky, přelitým olivovým olejem a zakáplým balsamicem...…celý článek

  • 1. krok: Uvařte pudink

    Foto: shutterstock.com

     

    Vyberte si pudink s příchutí, kterou máte vy nebo vaše děti v oblibě. Nejčastěji je to ten vanilkový, v těsném závěsu za ním pak čokoládový. Může být ale i malinový, pistáciový nebo třeba banánový. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou.

     

    Odlijte si asi třetinu studeného mléka a v ní dobře rozmíchejte všechen pudinkový prášek, aby v něm nezůstaly žádné hrudky. Pak přimíchejte cukr podle chuti. Mezitím přiveďte zbytek mléka k varu a směs do něj vlijte. Za stálého míchání pak vařte asi 1 až 2 minuty do zhoustnutí.

     

    Domácí jogurt ze dvou ingrediencí: Lepší než kupovaný a za pouhé 4 koruny

    Domácí jogurt ze dvou ingrediencí: Lepší než kupovaný a za pouhé 4 koruny

    Bílý jogurt je nejen chutný, ale i zdravý. Pomáhá posilovat imunitu, snižovat hladinu cholesterolu, zvyšovat vstřebávání vápníku v těle i snižovat…celý článek

  • 2. krok: Zašlehejte do něj tvaroh

    Foto: shutterstock.com

     

    Uvařený pudink nechte jen mírně vychladnout a ještě do teplého přidejte tvaroh a případně podle chuti kakao, vanilku, rozpuštěnou čokoládu, karamel a další. Vše dobře prošlehejte mixérem dohladka.

     

    Hotový termix překryjte fólií, aby se vám na povrchu nevytvořil škraloup, nechte vystydnout a pak ho dejte vychladit do lednice.

     

    VIDEO: Výroba domácího másla je mnohem snazší, než si myslíte!

    VIDEO: Výroba domácího másla je mnohem snazší, než si myslíte!

    Domácí máslo je nejlepší a můžete ho použít nejen na čerstvou bagetku, ale i na maso, rybu, grilovanou zeleninu nebo pečené brambory. Nevyjde vás sice…celý článek

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz