- Domácí termix můžete ochutit například rozpuštěnou čokoládou.Foto: shutterstock.com4. září 2016 / 06:00
Vynikající, rychle připravený, ale především levný a bez přidaných barviv a éček. Takový je doma připravený tvarohový dezert, který milují děti i dospělí. Proč za něj tedy zbytečně utrácet peníze v obchodě, když si termix za pár minut vyrobíte sami. A záleží jen na vaší chuti, zda bude vanilkový, čokoládový, jahodový nebo třeba karamelový.
- Foto: Shutterstock.com
Nakupte si ingredience
Na výrobu chutného domácího termixu budete potřebovat:
* 0,5 litru plnotučného mléka
* 250 gramů tučného tvarohu (lepší je ten vaničkový)
* 1 sáček kvalitního pudinkového prášku
* cukr krupice nebo krystalPodle chuti pak případně ještě:
* holandské kakao
* čokoládu (hořkou, mléčnou nebo bílou)
* karamel
* rozpustnou kávu
* vanilkový luskDomácí mozzarella za 30 minut: Vyrobte si tenhle skvělý sýr sami!
Ušetříte a pochutnáte si! Kdo by odolal voňavým rajčatům s mozzarellou, dochuceným lístky bazalky, přelitým olivovým olejem a zakáplým balsamicem...…celý článek
- Foto: shutterstock.com
1. krok: Uvařte pudink
Vyberte si pudink s příchutí, kterou máte vy nebo vaše děti v oblibě. Nejčastěji je to ten vanilkový, v těsném závěsu za ním pak čokoládový. Může být ale i malinový, pistáciový nebo třeba banánový. Fantazii a chutím se zkrátka meze nekladou.
Odlijte si asi třetinu studeného mléka a v ní dobře rozmíchejte všechen pudinkový prášek, aby v něm nezůstaly žádné hrudky. Pak přimíchejte cukr podle chuti. Mezitím přiveďte zbytek mléka k varu a směs do něj vlijte. Za stálého míchání pak vařte asi 1 až 2 minuty do zhoustnutí.
Domácí jogurt ze dvou ingrediencí: Lepší než kupovaný a za pouhé 4 koruny
Bílý jogurt je nejen chutný, ale i zdravý. Pomáhá posilovat imunitu, snižovat hladinu cholesterolu, zvyšovat vstřebávání vápníku v těle i snižovat…celý článek
- Foto: shutterstock.com
2. krok: Zašlehejte do něj tvaroh
Uvařený pudink nechte jen mírně vychladnout a ještě do teplého přidejte tvaroh a případně podle chuti kakao, vanilku, rozpuštěnou čokoládu, karamel a další. Vše dobře prošlehejte mixérem dohladka.
Hotový termix překryjte fólií, aby se vám na povrchu nevytvořil škraloup, nechte vystydnout a pak ho dejte vychladit do lednice.
VIDEO: Výroba domácího másla je mnohem snazší, než si myslíte!
Domácí máslo je nejlepší a můžete ho použít nejen na čerstvou bagetku, ale i na maso, rybu, grilovanou zeleninu nebo pečené brambory. Nevyjde vás sice…celý článek