5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé | Recepty.Blesk.cz

5 tipů, jak ohřát zbytky jídla, aby pečené kuře i bramborová kaše chutnaly jako čerstvé

  • I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    I znovu ohřáté pečené kuře může chutnat jako právě vyndané z trouby.
    Foto: shutterstock.com
    24května   2016  /  06:00

    Není nad to vychutnat si dozlatova upečené nebo grilované kuře či z pece právě vytaženou pizzu s křupavým okrajem. Jenže co dělat s jídlem, které nam zbyde? Ohřáté už většinou nikomu nechutná. Není to zkrátka ono. Pokud ovšem nevíte, jak na to. I na zbytcích si totiž můžete pochutnat. Stačí jen vědět, jak je správně ohřát.

  • Pizza

    ...

     

    Pokud nejste zrovna fanouškem sýra připomínajícího žvýkačku a zvlhlého těsta, na mikrovlnku rovnou zapomeňte. Rozehřejte klasickou troubu na 230 stupňů Celsia, plech vyložte aluminiovou fólií, neboli staniolem, a zbylé kousky pizzy na něj rozložte. Pečte je po dobu 10 minut. Sýr musí začít znovu "bublat" a kůrka získat zpět svou křupavost. Pokud vám zbyl jen jeden či dva kousky, využijte toastovač. Pizzu položte na rozpálenou spodní "plotýnku", ale nepřiklápějte víko. A zkusit můžete také ohřát ji na sporáku. Pokud ovšem máte litinovou pánev. Rozpalte ji, položte na ni pizzu, zakryjte a ohřívejte dvě až tři minuty.

  • Těstoviny


    ...

     

    Zbyly vám uvařené těstoviny, které chcete použít jako přílohu třeba ke guláši? Ohřát je můžete snadno. Větší hrnec naplňte vodou a uveďte ji do varu. Těstoviny nasypejte do nejlépe kovového sítka a ponořte je do vařící vody na přibližně 30 sekund. Získají tak zpět požadovanou strukturu i teplotu.

  • Těstoviny s omáčkou


    ...

     

    Těstoviny smíchané s omáčkou nebo třeba boloňské špagety můžete ohřát hned třemi způsoby. Tím nejjednodušším je využití mikrovlnné trouby. Nezapomeňte je ale přikrýt. Přendat je také můžete do zapékací misky a asi na 20 minut je vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňu Celsia. Poslední možností je ohřát je v hrnci na mírném ohni. Pokud nemáte dost omáčky, přidejte trochu vody, vývaru nebo mléka.

  • Bramborová kaše


    ...

     

    Studenou bramborovou kaši nebo šťouchané brambory přendejte do mísy, přikryjte papírovou kuchyňskou utěrkou a v mikrovlnné troubě ohřívejte po dobu 30 až 60 sekund. Následně zamíchejte a postup zopakujte podle potřeby klidně několikrát. Rozhodně nebude vadit, když přidáte trochu mléka nebo smetany. Dejte si ale pozor, abyste pokrm nepřevařili. Vyzkoušet také můžete ohřívání v hrnci nad horkou vodou.

  • Pečené nebo grilované kuře

    ...

     

    Klíčem k chutnému znovu ohřátému kuřeti je nenechat maso vyschnout. Jednotlivé porce proto těsně před ohříváním zabalte do staniolu a vložte je do trouby vyhřáté na 230 stupňů asi na 20 minut. Pozor, abyste maso nevysušili. Některé části, obzvlášť prsa, by pak mohly být tvrdé.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BABIČČINA ROŠTĚNÁ

    ZAPEČENÁ KUŘECÍ PRSÍČKA

     

    TIPY NA DALŠÍ CHUTNÉ POKRMY 

     

     

     

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Rychlé podzimní koláče: Jablkové, dýňové nebo ořechové s čokoládou!

Podzim je nádherné období, v němž můžeme v kuchyni zužitkovat všechny dary přírody. Vykouzlete svým blízkým nebo návštěvě rychlé a dokonalé koláče z jablek, dýně nebo ořechů. Fantazii se meze nekladou a vy můžete vyzkoušet

Bramborová kaše jako od babičky! Jak na ni, aby byla dokonalá?

Zdá se, že udělat kaši z brambor je jednoduché. Ovšem zdání klame. Lahodná bramborová kaše by měla být bez hrudek, krémová, a přitom dost pevná. Ještě se vám taková nepovedla? Zkuste to podle našeho receptu!

Rychlé a levné večeře z brambor: Zapečené s masem, klasická cmunda nebo tradiční langoše!

Brambory jsou vděčné a patří k důležitým složkám našeho jídelníčku. Prý je to historicky nejpoužívanější potravina a v české kuchyni najdeme spoustu jídel, v nichž tvoří právě brambory základní surovinu. K nejoblíbenějším

Zelená rajčata nevyhazujte! Připravte z nich řízečky, čatní nebo je sterilujte

Pokud se vám letos úroda rajčat skutečně vyvedla, pak je možné, že vám jich ještě spousta nedozrálých zůstala na keříčcích. Nezoufejte a nevyhazujte je, můžete je skvěle využít v kuchyni.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Zemřel nejtěžší muž: 400kilového Pavla (†42)…

Ve slovenském městě Poltár našli v pátek v podvečer mrtvého nejtěžšího Slováka, Pavla Zuberce, zvaného…

celý článek »

Královské rodiny

Potvrzené těhotenství Meghan rozzuřilo člena…

Na těhotenství vévodkyně Megan (37) čekala celá Británie. Spekulovalo se o tom už od svatby a  pokaždé,…

celý článek »

Svět

Za smrtí milionáře stojí asi „selfíčko“.…

Letecké neštěstí u Sydney, při kterém na Silvestra zahynula celá posádka hydroplánu, pravděpodobně…

celý článek »

VIP sport

Stadion obcházela smrt! Při zápase Slováků…

Zatímco na trávníku se bojovalo o body do Ligy národů, v hledišti šlo o život. Sobotní fotbalový…

celý článek »