Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Jak mít lepší konzistenci sněhu, nebo jak se poprat s dortovým korpusem? Čtěte dál!
Jak snadno oloupat pomeranče a grepy
Na loupání pomerančů a grepů, které jdou hůře od slupky, existuje malý fígl. Před loupáním vložte ovoce asi na pět minut do mísy s vlažnou vodou a slupky půjdou dolů jedna báseň.
Aby se knedlíky nelepily
Před vařením ovocných knedlíků v páře nebo při ohřívání těch houskových vytřete pařák olejem. Nebudou se pak lepit.
Jak na koření
Pokud přidáváte do polévky nebo omáčky při vaření celé koření (pepř, nové koření, bobkový list), je dobré ho vkládat do nerez vajíčka na sypký čaj. Až ho povaříte, snadněji ho z pokrmu vyjmete.
Jak snadno a lehce rozříznout korpus dortu
Rozčilujete se při prokrajování upečeného dortového korpusu? Nožem si naznačte řez a potom kolem celého dortu obtočte pevnou, nejlépe režnou nit. Oba konce potom překřižte a pomalu utahujte, až nit korpus přeřízne.
Bohatší sníh
Chcete pevnější a bohatší sníh z našlehaných bílků? Pak k nim přidejte několik zrnek soli nebo pár kapek citronu. Na jeden bílek můžete přidat také lžíci vody.