Babské rady: Jak lehce rozříznout dortový korpus? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak lehce rozříznout dortový korpus?

Babské rady
Babské rady......
Doprava
Kamera6
Babské rady
Foto: Shutterstock
17.05.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Jak mít lepší konzistenci sněhu, nebo jak se poprat s dortovým korpusem? Čtěte dál!

Jak snadno oloupat pomeranče a grepy

Foto: Shutterstock

Na loupání pomerančů a grepů, které jdou hůře od slupky, existuje malý fígl. Před loupáním vložte ovoce asi na pět minut do mísy s vlažnou vodou a slupky půjdou dolů jedna báseň.


Aby se knedlíky nelepily

Foto: Shutterstock.com

Před vařením ovocných knedlíků v páře nebo při ohřívání těch houskových vytřete pařák olejem. Nebudou se pak lepit.


Jak na koření

Foto: Shutterstock

Pokud přidáváte do polévky nebo omáčky při vaření celé koření (pepř, nové koření, bobkový list), je dobré ho vkládat do nerez vajíčka na sypký čaj. Až ho povaříte, snadněji ho z pokrmu vyjmete.


Jak snadno a lehce rozříznout korpus dortu

Foto: archiv
Rozčilujete se při prokrajování upečeného dortového korpusu? Nožem si naznačte řez a potom kolem celého dortu obtočte pevnou, nejlépe režnou nit. Oba konce potom překřižte a pomalu utahujte, až nit korpus přeřízne.


Bohatší sníh

Foto: Shutterstock.com

Chcete pevnější a bohatší sníh z našlehaných bílků? Pak k nim přidejte několik zrnek soli nebo pár kapek citronu. Na jeden bílek můžete přidat také lžíci vody.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz