Rajská omáčka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte sádlo a cibuli na něm orestujte dozlatova.
Přidejte krystalový cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat.
Přilejte rajčatový protlak a ještě společně restujte. Omáčka musí mít tmavě červenou barvu.
Pak zaprašte hladkou moukou a zalejte hovězím vývarem.
Do hrnce přihoďte bobkový list, nové koření, celý pepř a přidejte mletou skořici.Povařte asi 30 minut.
Pak omáčku přeceďte a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Můžete ji i trochu zjemnit smetanou, záleží na vaší chuti.
K rajské omáčce se nejlépe hodí zadní hovězí maso. Použít můžete i hovězí přední bez kosti. Nejrychleji ho připravíte v „papiňáku“.
Hodnotit recept: