Rajská omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rajská omáčka

55 min. | hlavní chod | 2 746 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Rajská omáčka  s masem a knedlem

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1/2 lžičkaskořice mletá
10 gpepř černý celý
10 glist bobkový
10 gkoření nové
100 gcukr krystal
100 gmouka hladká
150 gsádlo
2 kscibule kuchyňská
300 gprotlak rajčatový
50 gsůl
500 mlvývar hovězí

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte sádlo a cibuli na něm orestujte dozlatova.

2.

Přidejte krystalový cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat.

3.

Přilejte rajčatový protlak a ještě společně restujte. Omáčka musí mít tmavě červenou barvu.

4.

Pak zaprašte hladkou moukou a zalejte hovězím vývarem.

5.

Do hrnce přihoďte bobkový list, nové koření, celý pepř a přidejte mletou skořici.Povařte asi 30 minut.

6.

Pak omáčku přeceďte a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Můžete ji i trochu zjemnit smetanou, záleží na vaší chuti.

7.

K rajské omáčce se nejlépe hodí zadní hovězí maso. Použít můžete i hovězí přední bez kosti. Nejrychleji ho připravíte v „papiňáku“.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 766,4kJ 2 745,5kJ
Bílkoviny 2,5g 8,8g
Tuky 9,7g 34,7g
Sacharidy 19,7g 70,4g
Cholesterol 16,2mg 57,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz