Pomerančové kuře
Autor receptu: Petr Kotvald
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky a naložíme na několik hodin do destilátu.
Pak alkohol scedíme, maso lehce osušíme, zaprášíme škrobem a blanšírujeme na hodně rozpáleném oleji.
Scedíme olej a maso vrátíme zpět na pánev, přidáme na malinké kousky oloupanou vrchní vrstvu kůry z pomeranče a na zbytkovém tuku chvíli restujeme, zalijeme připravenou zálivkou z vývaru, dezertního vína, škrobu, sojové omáčky, glutamanu, špetky soli, cukru a chilli. Používejte přírodní glutaman aji-moto, který seženet v prodejnách s asijskými potravinami.
Směs necháme za stálého míchání prohřát, až se tekutina odpaří.
Necháme zchladnout a maso dáme na 12 hodin do lednice. Servírujeme jako studený předkrm.
Náš tip: Pokud omáčka díky škrobu v lednici moc zhoustne, přidáme před servírováním 2 až3 lžíce teplé vody, směs rozmícháme a přebytečnou omáčku scedíme.
Hodnotit recept: