Carpaccio z červené řepy
Plátky červené řepy marinované v octu svařeném s cukrem, medem, pomerančovým džusem, tymiánem a sojovou omáčkou. Dochutíme šťávou ze zázvoru. Podáváme s kozím sýrem, piniovými semínky a celozrným chlebem.
Autor receptu: Zdeněk Pohlreich
Ingredience
Postup přípravy
Řepu očistěte škrabkou a nakrájejte na hodně tenké plátky.
Nastrouhejte a vymačkejte kořen zázvoru (z asi 3cm špalíku).
Ocet svařte s cukrem, přidejte med, pomerančový džus plus tymián, olej, pepř se solí a sojovou omáčku.
Směs rozšlehejte a přilijte do ní šťávu z zázvoru.
Do marinády naložte plátky řepy, které v ní musí být potopené.
Nádobu uzavřete a nechte aspoň 12 hodin macerovat. Klidně můžete i dva dny.
Nasucho opražte piniové semínka.
Plátky řepy naaranžujte na talíř, ozdobte hrudkami měkkého kozího sýra a posypte semínky.
Podávejte s bagetou nebo celozrnným chlebem.
Hodnotit recept: