Nakládaná růžová vejce
Efektní růžové chuťovky sice musíte připravi den předem, ale za to jimy návštěvě vyrazíte dech.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Uvařená a vychladlá vejce oloupeme a vložíme do hlubší mísy.
Zalijeme sterilovanou řepou tak, aby byla vejce celá potopená ve šťávně. (Samotnou řepu můžete použít k něčemu jinému, důležitý je ten nálev)
Přidáme pepř a zakryjeme potravinovou folií.
Necháme v chladu uležet minimálně 12 hodin. Nejdéle 3 dny.
Před servírováním vejce vyjmeme z nálevu a necháme oschnout.
Opatrně překrojíme na půl a vyjmeme žloutky.
Žloutky v míse smícháme s majonézou, hořčicí, kari kořením, olivovým olejem a kapkou octa.
Podle chuti dosolíme a dopeříme.
Pomocí cukrářského pytlíku plníme do vaječných půlek.
Ozdobíme lískem rozmarýnu.
Podáváme chlazené.
Hodnotit recept: