Pravý ruský boršč | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pravý ruský boršč

80 min. | polévka | 659 kJ/porce | Ruská kuchyně | 4 porce

Správný boršč je tak hustý, že v něm stojí lžíce.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kspetržel kořenová
1 šálekzelí kysané bílé
1 kscibule kuchyňská
2 polévková lžíceprotlak rajčatový
2 stroužekčesnek
2 polévková lžícemáslo
2 ksřepa červená
2 ksbrambory
2 kslist bobkový
200 gkost drůbeží
4 kshřebíček celý
5 kuličkakoření nové
600 gmaso hovězí
8 kuličkapepř černý celý

na ozdobu

1 gsmetana zakysaná
1 snítkakopr čerstvý

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.

Hovězí maso a kosti omyjte, vložte do hrnce a zalijte vodou (asi 1,5 l).

2.

Přidejte celý pepř, nové koření, hřebíček a bobkový list a společně vařte, dokud není maso měkké.

3.

Slijte a vývar nechte stranou.

4.

Brambory oloupejte.

5.

Červenou řepu očistěte a uvařte v druhém hrnci doměkka.

6.

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte ji na másle.

7.

Přidejte nastrouhanou petržel, přelijte vývarem z masa a přidejte na kostičky nakrájené brambory a pokrájené zelí.

8.

Když je zelenina téměř hotová, přisypejte nadrobno nakrájenou červenou řepu, pokrájené uvařené maso a prolisovaný česnek a přidejte protlak.

9.

Podle chuti osolte, oslaďte nebo okyselte octem. Nechte ještě chvíli provařit.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 166,6kJ 658,6kJ
Bílkoviny 0,8g 3,3g
Tuky 1,6g 6,4g
Sacharidy 6,1g 24,1g
Cholesterol 5,3mg 21mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz