Pravý ruský boršč
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Hovězí maso a kosti omyjte, vložte do hrnce a zalijte vodou (asi 1,5 l).
Přidejte celý pepř, nové koření, hřebíček a bobkový list a společně vařte, dokud není maso měkké.
Slijte a vývar nechte stranou.
Brambory oloupejte.
Červenou řepu očistěte a uvařte v druhém hrnci doměkka.
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte ji na másle.
Přidejte nastrouhanou petržel, přelijte vývarem z masa a přidejte na kostičky nakrájené brambory a pokrájené zelí.
Když je zelenina téměř hotová, přisypejte nadrobno nakrájenou červenou řepu, pokrájené uvařené maso a prolisovaný česnek a přidejte protlak.
Podle chuti osolte, oslaďte nebo okyselte octem. Nechte ještě chvíli provařit.
Na talířích ozdobte zakysanou smetanou a koprem.
Hodnotit recept: