Kuřecí krémové rizoto
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek najemno nasekejte. Orestujte společně v pánvi na rozpáleném másle dozlatova.
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a přidejte na pánev k cibuli. Opečte.
Ve vyšším hrnci nechte rozpálit olivový olej a přidejte rýži (neproplachujte předem). Smažte ji aspoň 5 minut za důkladného míchání.
Ke konci smažení přidejte k rýži cibuli s orestovaným kuřecím masem.
Přilijte část vroucího vývaru a bílého vína (dolévejte opakovaně po částech tak, aby se vždy téměř veškerá tekutina odpařila a „vsákla“). Nezapomínejte nepřetržitě promíchávat.
Vařte takto asi 20 minut, dochuťte solí a pepřem.
Odstavte z plotýnky a zamíchejte do směsi 2 lžičky strouhaného parmezánu. Na talířích ozdobte lístky rukoly.
Hodnotit recept: