Zajíc na smetaně
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
podle chuti
Postup přípravy
Maso odblaňte, prošpikujte slaninou, osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji. Vyjměte a dejte stranou.
Na výpeku orestujte kořenovou zeleninu, pak přidejte cibuli, cukr a hořčici a dále restujte.
Zalejte octem a vínem, přidejte tymián, divoké koření a dvě až tři kolečka citronu.
Vlejte vývar, přiveďte k varu a vložte opečené porce zajíce.
Zakryté duste na mírném ohni asi hodinu a půl až dvě, až jde maso od kosti.
Vyjměte ho, přilejte smetanu a (omáčku) dochuťte pepřem a citronovou šťávou.
Na kostičky pokrájenou slaninu nechte zesklovatět (neškvařte, kastrol stáhněte z ohně), přidejte na kostičky pokrájený citron a nechte trochu prohřát.
Na to přes jemné síto propasírujte zeleninový základ. Znovu přiveďte k varu a vsypejte citronovou kůru.
Podávejte se špekovým nebo houskovým knedlíkem a brusinkami.
Hodnotit recept: