Krémové řezy
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
2 polévková lžícekakao
2 balíčekcukr vanilínový
500 mlsmetana
6 polévková lžícecukr moučka
750 mlsmetana zakysaná
poleva
1 balíčekželatina
250 mldžus černorybízový
těsto
1 balíčekprášek kypřící do pečiva
150 mlolej
300 gcukr moučka
300 gmouka polohrubá
6 ksvejce
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 30
1.
Žloutky s cukrem utřete do pěny. Postupně zašlehejte do směsi olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.
2.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3.
Mezitím připravte krém: smetanu ušlehejte dotuha a smíchejte ji s cukry a zakysanou smetanou.
4.
Krém naneste na vychladlý korpus a nechte ho ztuhnout.
5.
Dortovou želatinu připravte podle návodu, jen místo vody použijte džus. Nalijte ji na krém, nechte ztuhnout a pak nakrájejte na řezy.
Hodnotit recept: