Bramborové noky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborové noky

25 min. | příloha | 688 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Bramborové noky

Skvělá příloha k tradičním českým specialitám.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksvejce
1 šálekkrupice hrubá
1 šálekmouka hrubá
8 ksbrambory

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 5
1.

Větší brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Tekutinu slijte.

2.

Poté osolte a přidejte vejce, krupici a mouku. Vypracujte těsto, které se lepí na vařečku.

3.

Přiveďte vodu k varu a osolte.

4.

Vykrajujte kousky těsta, které ihned vkládejte do vroucí vody, vařte přibližně 5 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 322,9kJ 687,8kJ
Bílkoviny 2,4g 5,1g
Tuky 1g 2,1g
Sacharidy 15,7g 33,5g
Cholesterol 34mg 72,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Politika

Dojemné díky zesnulé ženě i dětem. Výborného…

Dojemné chvíle zažili delegáti sjezdu KDU-ČSL v hotelu Ambassador. Ovdovělý Marek Výborný (KDU-ČSL)…

celý článek »

České celebrity

Boj o život Františka Nedvěda: Nepochopitelná…

Když se Jan (73) prostřednictvím Blesku dozvěděl, že František (72) má před těžkou operací srdce,…

celý článek »

Příběhy

Stát prodává vilu po Havlovi: Rodinný dům…

Výstavní vila na pražském Barrandově jde do dražby. Tzv. Vilu Lumiérů 41 známý architekt Max Urban…

celý článek »

Svět

Těla se povalují všude. Sestra popsala hrůzu…

Čína přestává zvládat příliv pacientů, kteří onemocněli novým smrtícím koronavirem. Nemocnice jsou…

celý článek »