Hovězí líčka na paprice | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí líčka na paprice

180 min. | hlavní chod | 2 617 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Hovězí líčka na paprice

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kghovězí líčko
1 lžičkapasta papriková
1 lžičkaprotlak rajčatový
1 polévková lžícepaprika mletá sladká
1 špetkapaprika mletá pálivá
2 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
500 mlvývar hovězí

příloha

1 špetkasůl
1 špetkaoříšek muškátový
2 ksvejce
200 gmouka hladká
50 gmáslo

salát

1 ksceler
1 kspetržel kořenová
1 polévková lžícemáslo
1 špetkacukr
1 špetkasůl
2 ksšalotka
2 ksmrkev
4 kapkašťáva citronová

podle potřeby

pepř černý mletý
sádlo
sůl

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 150
1.

Maso opláchněte. Cibuli zpěňte na sádle nebo na hovězím loji.

2.

Přidejte rajský protlak a paprikovou pastu a mletou papriku. Promíchejte, zalejte vývarem, osolte a přidejte rozetřený česnek.

3.

Líčka osolte, opepřete a vcelku zprudka opečte také na sádle nebo loji a vložte je do připraveného základu.

4.

Duste přiklopené asi dvě hodiny na mírném plameni nebo v troubě předehřáté na 150 °C.

5.

Když jsou měkká, vyjměte je, šťávu dobře provařte, zredukujte a propasírujte.

6.

Připravte špecle. Do mísy prosejte mouku, osolte ji a okořeňte.

7.

Přidejte vejce a asi 125 ml vody. Smíchejte na řidší těsto a přes haluškové síto propasírujte do vroucí osolené vody.

8.

Promíchejte, aby se špecle nepřichytily ke dnu, a vařte asi 5 minut, až vyplavou na povrch.

9.

Sceďte je, propláchněte vodou a na pánvi promíchejte s rozpuštěným máslem.

10.

Jako přílohu si připravte máslovou zeleninu. Tu připravíte tak, že kořenovou zeleninu pokrájenou na nudličky a nasekanou šalotku orestujete na rozpuštěném másle.

11.

Lehce oslaďte, osolte a opékejte asi 3 minuty. Dochuťte citronovou šťávou.

12.

Maso pokrájené na plátky podávejte se špeclemi a zeleninou, přelité omáčkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 361,4kJ 2 616,7kJ
Bílkoviny 2,8g 20,1g
Tuky 3g 22g
Sacharidy 12,3g 89g
Cholesterol 27,6mg 199,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz