Babské rady: Jak bleskově obalit květák? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bleskově obalit květák?

Babské radyLedové kostkybylinky v oleji
6
Babské rady
Foto: Shutterstock
19.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Zjistěte, jak pracovat s rychle tuhnoucí polevou a jak uchovat maso, když nemůžete použít lednici!

Co se zbylou smetanou?

Ledové kostky

Nevíte, co se zbytkem smetany? Dejte ji do formiček na led nebo sáčku na ledové kuličky a nechte ji zmrznout. Do kávy ji pak stačí jen vyklepnout.

 

Ze zakaleného oleje opět olej čirý

bylinky v oleji

Když potřebujete rychle použít chladem zkalený olej, stačí do něj nasypat trošku soli a promíchat. Bude zase čirý.

 

Ztuhlá poleva

Božské čokoládové dorty

Máte hotový dort, chcete ho potřít polevou, ale ona ztuhne dřív, než jste si přála? Dejte dort nebo koláč na chvíli zpátky do vyhřáté trouby. Poleva zase povolí a vy ji můžete snadno rozetřít.

 

Jak rychle a snadno obalit květák

Květák Expres

Nebaví vás obalovat květák? Pomůžou vám uzavíratelné krabičky. Do jedné dejte rozšlehané vejce, přidejte povařený květák, uzavřete a důkladně zatřepejte. Stejně postupujte s miskou, do které dáte strouhanku. Uzavřít, protřepat… a květák je obalený bez zbytečného nepořádku. Navíc bleskově rychle.

 

Jak uchovávat maso bez lednice?

Nejlépe je čerstvé maso skladovat v lednici na prkýnku po čistou utěrkou.

Potřebujete uchovat čerstvé maso, jenže jste právě na chatě bez lednice nebo se vám ta domácí rozbila? Pomůžou vám obyčejné kopřivy. Stačí do nich maso zabalit, a máte na pár dní vystaráno.

Diskuse k článku

.

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Vepřová krkovička 7x jinak: Šťavnatosti tohoto masa se nic nevyrovná

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Krkovice má pak tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta, ale nemusíte ji vařit tak dlouho jako plec a bude se jen rozpadat. Inspirujte se našimi recepty při přípravě

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

StarDance

Ze StarDance vyřazená Fridrichová: Chladná…

V pondělním živém chatu StarDance zareagovala první vyřazená soutěžící Nora Fridrichová (42) na pochvalnou…

celý článek »

Krimi

Smrt hvězdy "S Jawou na cestách" Martina…

Felicie zmuchlaná jak papír po střetu se superbem, navíc po nehodě začala hořet. Podle kamarádů na…

celý článek »

Příběhy

Zoufalá máma ukázala, co dokáže heroin:…

Na sociální síti se objevil dojemný příspěvek Jennifer Salfen-Tracyové, v němž žádá o pomoc při pátrání…

celý článek »

Krimi

Co dělat, když máte doma tlejícího nebožtíka?…

Když nám umře někdo blízký, je sotva v našich silách zařídit pohřeb. Jenže co když mezi úmrtím a…

celý článek »