Babské rady: Jak bleskově obalit květák? | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak bleskově obalit květák?

Babské rady
Babské radyLedové kostkybylinky v oleji
Doprava
Kamera5
Babské rady
Foto: Shutterstock
19.04.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchařky i kuchaře. Zjistěte, jak pracovat s rychle tuhnoucí polevou a jak uchovat maso, když nemůžete použít lednici!

Co se zbylou smetanou?

Foto: SHUTTERSTOCK.COM

Nevíte, co se zbytkem smetany? Dejte ji do formiček na led nebo sáčku na ledové kuličky a nechte ji zmrznout. Do kávy ji pak stačí jen vyklepnout.

 

Ze zakaleného oleje opět olej čirý

Foto: Shutterstock

Když potřebujete rychle použít chladem zkalený olej, stačí do něj nasypat trošku soli a promíchat. Bude zase čirý.

 

Ztuhlá poleva

Máte hotový dort, chcete ho potřít polevou, ale ona ztuhne dřív, než jste si přála? Dejte dort nebo koláč na chvíli zpátky do vyhřáté trouby. Poleva zase povolí a vy ji můžete snadno rozetřít.

 

Jak rychle a snadno obalit květák

Foto: SEMO

Nebaví vás obalovat květák? Pomůžou vám uzavíratelné krabičky. Do jedné dejte rozšlehané vejce, přidejte povařený květák, uzavřete a důkladně zatřepejte. Stejně postupujte s miskou, do které dáte strouhanku. Uzavřít, protřepat… a květák je obalený bez zbytečného nepořádku. Navíc bleskově rychle.

 

Jak uchovávat maso bez lednice?

Foto: Shutterstock.com

Potřebujete uchovat čerstvé maso, jenže jste právě na chatě bez lednice nebo se vám ta domácí rozbila? Pomůžou vám obyčejné kopřivy. Stačí do nich maso zabalit, a máte na pár dní vystaráno.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz