Zelný koláč s kuřecím masem
Zelí je tělu velmi pospěšné. Zahrňte ho tedy do svého jídelníčku v podobě slaného koláče s kuřecím masem!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, mléka, droždí, cukru, soli a másla vypracujte hladké těsto. Nechte vykynout na teplém místě přibližně půl hodiny.
Mezitím nakrájejte cibuli najemno, maso na malé kostičky a obojí osmahněte na pánvi.
Poté přidejte petrželku, kysané zelí, sůl a pepř.
Vykynuté těsto vyválejte a rozložte do formy tak, aby zůstaly vyvýšené okraje.
Na něj navrstvěte směs s masem a zelím.
Navrch rozetřete kysanou smetanu rozmíchanou s rozšlehanými vejci, osolte, opepřete.
Pečte ve vyhřáté troubě.
Hodnotit recept: