Smetanová bábovka s jablky
Co by to bylo za nedělní odpoledně bez bábovky! Tato je navíc krásně nadýchaná a díky jablkům není suchá!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 balíčekcukr vanilkový
1 lžičkaprášek kypřící do pečiva
130 gmáslo
150 mlsmetana
200 gmouka hladká
200 gcukr
3 ksjablko
4 ksvejce
80 gořechy lískové mleté
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 60
1.
Oddělte žloutky od bílků a žloutky ušlehejte s cukrem do pěny.
2.
Přimíchejte změklé máslo, smetanu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy.
3.
Nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků a nastrouhaná jablka.
4.
Těsto vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
5.
Dejte péct na 50 minut až hodinu do trouby předehřáté na 170 °C.
Hodnotit recept: