Chilli con carne
Tradiční texaský pokrm.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspepř černý mletý
1 lžičkakmín mletý
1 kostkabujón masový
1/2 lžičkakoření chilli
1/2 lžičkakoriandr mletý
2 ksmrkev
2 polévková lžíceolej olivový
3 kscibule kuchyňská
400 gmaso mleté míchané
6 stroužekčesnek
600 gfazole bílé sterilované
na ozdobu
1 kskoriandr lístky čerstvé
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 20
1.
Na oleji prudce opečte maso ze všech stran, přidejte očištěnou a nakrájenou zeleninu - cibuli na měsíčky, česnek najemno a mrkev na kostky.
2.
Osolte, ochuťte pepřem, chilli kořením, kmínem a koriandrem.
3.
Podlijte 400 ml vody a přiveďte k varu.
4.
Nakonec přidejte kostku bujónu a scezené fazole. Vařte dalších 15 minut.
5.
Podávejte ozdobené nasekaným koriandrem.
Hodnotit recept: