Mexická rýže
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gmaso mleté
  1 kscibule kuchyňská
  2 polévková lžíceolej olivový
  100 grýže dlouhozrnná
  2 stroužekčesnek
  100 grajčata
  1 kspaprika zelená
  2 kspaprika chilli
  200 mlvývar kuřecí
  2 polévková lžícehrášek mražený
  podle chuti
sůl
  pepř barevný drcený
  sýr parmezán strouhaný
  Postup přípravy
Čas přípravy: 30
    Čas vaření/pečení: 30
  1.
    Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli.
2.
    Přidejte mleté maso a 2 minuty ho opékejte.
3.
    Přidejte rýži a míchejte dalších 5 minut.
4.
    Do směsi přidejte prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, papriku a chilli papričky.
5.
    Podlejte vývarem a duste 15 minut na mírném ohni.
6.
    Odstavte, osolte, opepřete a vmíchejte hrášek.
7.
    Směs stáhněte z ohně, přiklopte a nechte ještě 10 minut stát.
8.
    Hotový pokrm posypejte strouhaným parmazánem.
Hodnotit recept:


 
           
           
           
         
        