Třešňové hody: 10 receptů na ty nejlepší dezerty! | Recepty.Blesk.cz

Třešňové hody: 10 receptů na ty nejlepší dezerty!

Foto: shutterstock.com
17.06.2017 / 06:00

Právě začínají dozrávat a čerstvé chutnají naprosto neodolatelně. Kromě toho jsou zdravé, mají spousty antioxidantů, vitaminů, minerálů, mají močopudné účinky, takže jsou ideálním ovocem i při dietě. Po nich rozhodně nepřiberete. No, a hodí se nejen do koláčů, dezertů, ale taky se z nich dá připravit výborný džem nebo šťáva. Vyzkoušejte naše nedělní recepty ke kávě. Budete si chtít zaručeně přidat!

Největším třešňovým hitem je bezesporu bublanina. Jejich variant je spousta, takže záleží jen na vás, co do nadýchaného těsta všechno přidáte. Samozřejmě hlavně třešně. Bublaninu zvládne snad každá kuchařka – je snadná a rychlá. Aby vám v těstu neklesly ke dnu, před pečením je poprašte moukou. 

Bublanina s třešněmi

Bublanina s třešněmi

Bublanina z vejce, cukru, oleje, mléka, prášku do pečiva a vanilkového cukru. Poklademe třešněmi a upečeme v předehřáté troubě.celý článek

Třešňová bublanina z toustů

Třešňová bublanina z toustů

Bublanina z toustového chleba, másla, smetany, žloutků, sněhu, ochudená mandlemi, skořicí, hřebíčkem a třešňovicí.celý článek

Třešňové minibublaniny

Třešňové minibublaniny

Není lepší letní moučník, než bublanina. Snad až na minibublaninu.celý článek

Tvarohová bublanina s třešněmi

Tvarohová bublanina s třešněmi

Že ji znáte s jogurtem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou? Tuhle musíte taky vyzkoušet.celý článek

Třešně můžete kombinovat i se zakysanou smetanou, tvarohem, mákem, mandlemi nebo čokoládou. Dohromady vznikne fascinující a originální zákusek, kterým uděláte radost nejen svým blízkým, ale komukoli, kdo k vám přijde v neděli na návštěvu. Nezapomeňte na to, že třešně se kazí téměř stejně rychle jako jahody. Jakmile si je tedy donesete domů, musíte je co nejrychleji zpracovat. 

Makový koláč s třešněmi

Makový koláč s třešněmi

Vsaďte na osvědčené duo. Uvidíte, že neprohloupíte. Po tomhle koláči se u vás jen zapráší. A pokud ho chcete ještě nejak ozvláštnit, zkuste přidat do…celý článek

Třešňový koláč s polevou ze zakysané smetany

Třešňový koláč s polevou ze zakysané smetany

Tenhle koláč s třešněmi si okamžitě zamilujete!celý článek

Třešňový koláč s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou

Třešňový koláč s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou

Spojení čokolády, tvarohu a třešní je naprosto bezkonkurenční!celý článek

Třešňový páj

Třešňový páj

K tomuhle koláči chybí už jen knížka detektivek od Agathy Christie a čaj o páté.celý článek

Chcete upéct z třešní něco exotičtějšího nebo složitějšího? Pak určitě vyzkoušejte vynikající francouzský koláč clafoutis, který pochází z kraje Limousin. Je vláčný a svou konzistencí připomíná pudink. Těsto se podobá tomu na palačinky a na rozdíl od bublaniny se do tohoto koláče dávají třešně do pečicí mísy jako první. No, a kdo miluje nákypy, pak zcela jistě neodolá rýžovému s třešněmi!

Rýžový nákyp s třešněmi

Rýžový nákyp s třešněmi

Rýže vařená v mléce vrstvená do misek střídavě s třešněmi podusenými na másle. Zdobíme šlehačkou.celý článek

Francouzský krémový koláč Clafoutis

Francouzský krémový koláč Clafoutis

Tahle lahůdka vás dostane do kolen, je totiž nadýchaná jako peřina.celý článek

 

Přemýšlíte, jestli by to nechtělo nějakou polévku, aby se vyvážila chuť sladkého a slaného? Tyhle tři polévky se k třešňovým dezertům budou hodit nejvíc! No, a nepotřebujete už ani hlavní jídlo, tyhle polévky vydají za dva chody!

Podívejte se, jak vypeckovat třešně! To se bude hodit

720p 480p 360p 240p
Je to snadnější, než jste si mysleli! • 

Babiččina gulášová polévka

Babiččina gulášová polévka

Gulášová polévka je pokaždé jiná. Ta pravá se ale vaří z hovězího masa. Ovšem ne z kližky, jako klasický hovězí guláš, ale z libovějšího hovězího krku.…celý článek

Dršťková polévka

Dršťková polévka

Naložené dršťky na 12 hodin ve vodě se poté lépe uvaří. Se smetanou či kyselým mlékem a s česnekovou přísadou vytvoří chutnou Bulharskou polévku.celý článek

Bramborová polévka po staročesku

Bramborová polévka po staročesku

Bramborová polévka s celerovými listy a sušenými švestkami zjemněná smetanou.celý článek

Diskuse k článku

.

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Recepty z mletého masa: Báječná sekaná z jednoho pekáče

Mleté hovězí nebo vepřové maso je univerzální jako máloco jiného. Navíc si s ním poradí jak začátečníci, tak ostřílení kuchaři. A je jedno, zda se budete inspirovat českou klasikou nebo se pustíte do světových specialit.

Novoroční čočka: Připravte si ji podle Zdeňka Pohlreicha nebo Karolíny Kamberské

Bez čočky to na Nový rok zkrátka nejde. Pokud si příliš nepotrpíte na tu klasickou na kyselo, inspirujte se recepty slavných kuchařů. Třeba vás nadchne ta s vepřovou pečení Romana Pauluse nebo čočkový salát s pošírovaným vejcem

Drůbeží pečínky na Boží hod: Recepty Zdeňka Pohlreicha i Jamieho Olivera

K Vánocům patří také pořádně křupavá a šťavnatá drůbeží pečínka. Ať už milujete tradiční kachnu, krůtu nebo dietnější kuře, inspirujte se recepty slavných kuchařů a kuchařek.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Zapomenuté zločiny

Před 20 lety zmizel Honzík Nejedlý: Jeho…

Před dvaceti lety vládlo v Praze podobné počasí jako dnes. Uprostředně nezvykle teplého ledna vyběhl…

celý článek »

Krimi

Policie pátrá po dívkách (13, 12, 12) z…

Policisté pátrají po třech nezletilých dívkách z Příbrami, které pohřešují jejich rodiny. Třináctiletá…

celý článek »

Příběhy

Holčička (†5) ze srdcervoucí fotografie…

Boj s rakovinou vyhrát nemohla. Stejně jako jejímu dědečkovi Seanu Petersonovi i malé Braylynn Lawhon…

celý článek »

České celebrity

Jiří Pomeje před operací, která rozhodne:…

Vzkaz plný naděje a podpory! Jiřího Pomeje (53), kterému lékaři kvůli rakovině odstraní hrtan a zavedou…

celý článek »