Rýžový nákyp s třešněmi | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rýžový nákyp s třešněmi

35 min. | dezert | 1 959 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Rýžový nákyp s třešněmi

Rýže vařená v mléce vrstvená do misek střídavě s třešněmi podusenými na másle. Zdobíme šlehačkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lmléko
1 lžičkacukr
1 špetkasůl
200 grýže
250 mlsmetana ke šlehání
300 gtřešně

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
1.

Rýži dobře omyjte pod tekoucí vodou a uvařte ji v mírně osoleném a oslazeném mléce.

2.

Třešně omyjte, vypeckujte a poduste na 1 lžíci cukru.

3.

Do misek střídavě navršte rýži a třešně, tak aby poslední vrstva byla rýžová.

4.

Misky dejte ztuhnout do lednice.

5.

řed podáváním ozdobte šlehačkou a celými třešněmi.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 446,6kJ 1 959,4kJ
Bílkoviny 3g 13g
Tuky 4g 17,5g
Sacharidy 14,8g 64,8g
Cholesterol 3,4mg 15mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz