Podzim by snad nebyl podzimem, kdyby v něm nebyla jablka! Červená, žlutá nebo zelená, všechna voní krásně po podzimu. Jsou zdravá, šťavnatá a perfektně se hodí pro sladkou kuchyni. Zkuste tyhle recepty a neděle bude dokonalá!
Jablka jsou ideální ingredience pro sladké koláče a nejrůznější zákusky. Některé se dají připravit opravdu rychle a nemusíte se bát, že byste neměla co nabídnout návštěvě. Zkuste bublaniny nebo nadýchané buchty.

Bublaniny jsou rychlé, snadné a zvládne je každá hospodyňka. S jablky je vláčná, jemná a hned se po ní zapráší!celý článek

Vyzkoušejte tuto chutnou jablkovou buchtu, kterou máte hotovou raz dva a rozhodně vás nezklame.celý článek

Jablka k podzimu patří, tak proč je nedat i do buchty, která je rychle hotová a skvěle chutná.celý článek
Skvělé jsou koláče s drobenkou. Jak ji udělat správně? Je to směs asi 50 gramů másla, 70 gramů hrubé mouky a 70 g krupicového cukru. Připravíte ji tak, že jednoduše promícháte suroviny mezi sebou. Můžete do ní přidat i vanilkový cukr nebo mandle či oříšky. Jestli chcete, aby byla skutečně dokonalá, máslo nerozpouštějte, naopak ho tuhé rozsekejte na kousky a pak rychle prsty promněte, aby moc nerozměklo. Takhle to dělaly naše babičky a věděly proč.

Jednoduchý koláč na plech zvládne i úplná začátečnice. Místo jablek můžete zkusit třeba švestky nebo borůvky.celý článek
Pokud přemýšlíte, co upéct z jablek, neměli byste zapomenout na klasické záviny neboli štrúdly. Ty si bez jablek neumíme ani představit. Přestože ho milujeme a považujeme za náš národní dezert, pochází z Rakouska. A jak říkají odborníci, kolikrát ho umíte, tolikrát jste kuchařkou. Pokud máte jablka až moc šťavnatá, přidejte do závinu strouhanku, nasákne do sebe šťávu a ta během pečení nevyteče.

Oblíbený moučník znáte nejčastěji z listového těsta. Může být i tzv. tažený, a nebo z jednoduchého domácího těsta, na který je právě tento recept.celý článek
Co ještě můžete z jablek upéct? Inspirujte se v našem VIDEU: