Domácí štrúdl | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Domácí štrúdl

70 min. | dezert | 2 259 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Domácá štrúdl

Oblíbený moučník znáte nejčastěji z listového těsta. Může být i tzv. tažený, a nebo z jednoduchého domácího těsta, na který je právě tento recept.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 ksvejce
1 lžičkaocet
180 gtuk
300 gmouka hladká

podle potřeby

strouhanka
skořice mletá
voda vlažná
jablko
cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 30
1.

Mouku smíchejte se špetkou soli, octem, vejcem, změklým tukem a vlažnou vodou. Vypracujte vláčné těsto, které nechte v teple 30 minut odpočinout.

2.

Vyválejte plát těsta, posypejte ho strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem s skořicí. Můžete přidat i ořechy nebo rozinky.

3.

Těsto zaviňte, kraje uzavřete a přeneste na plech vyložený pečicím papírem.

4.

Závin potřete rozšlehaným vejcem a dejte péct do trouby předehřáté na 150 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 414,3kJ 2 259,4kJ
Bílkoviny 5,7g 9,1g
Tuky 18,6g 29,7g
Sacharidy 37g 59,1g
Cholesterol 45,4mg 72,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz