Kuře a' la Franz Josef
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu.
Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme, poté osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě upečeme.
Mezitím na lžíci másla zpěníme cibuli, zalijeme ¼ l vody, přidáme bujon a krátce povaříme.
Přecedíme, přidáme propláchnuté sušené jeřabiny, cukr, citronovou šťávu a vaříme asi 10 minut.
Solamyl rozmícháme v trošce vody, přilijeme k jeřabinám a povaříme do zhoustnutí.
Podle chuti okořeníme.
Jednotlivé porce kuřete podáváme přelité omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou vařené či americké brambory nebo rýže.
Hodnotit recept: