Štika na bramborách
Dozlatova upečené brambory se smetanou v kombinaci s křehkou rybou vás nadchnou!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Smíchejte 100 ml olivového oleje s oreganem a vegetou. Filety ze štiky potřete směsí a nechte je 30 minut odležet v lednici.
Brambory omyjte a podélně pokrájejte na čtvrtky. Vložte je do vymazaného pekáče, zakápněte olejem a pečte při 160 °C asi 15 minut.
Pak pekáč vyndejte z trouby, brambory na něm rozhrňte do stran, doprostřed vložte filety štiky. Vydatně zakapejte zbytkem olivového oleje. Pečte při 200 °C tak 20 minut.
Během pečení přilejte na brambory smetanu, budou jemné a dozlatova upečené. Na talířích ozdobte červenými nebo žlutými cherry rajčátky.
Hodnotit recept: