Zbylo vám staré pečivo? 7 nejlepších tipů, jak ho zpracovat! | Recepty.Blesk.cz

Zbylo vám staré pečivo? 7 nejlepších tipů, jak ho zpracovat!

  • Foto: Profimedia
    26července   2017  /  06:00

    Ročně spotřebujeme spoustu kilogramů jídla a taky ho bohužel spoustu vyhodíme. Zvláště na pečivo jsme mistři. Jen málokdy koupíme opravdu tolik, kolik sníme. Nevyhazujte ho a raději ho ještě chytře zpracujte. Jak říkaly naše babičky, škoda každého drobečku.

  • Strouhanka

    Foto: Profimedia

    Pokud rádi smažíte a milujete řízky, obalovaný květák nebo žampiony, pak strouhanky není nikdy dost. A není nic hroznějšího, než když začnete obalovat ve strouhance a zjistíte, že vám chybí. Máte-li tvrdé rohlíky, stačí je umlít ve strojku na maso. Nastrouhané pečivo pak dejte do uzavíratelné nádoby a strouhanku pak máte vždy po ruce. Pokud nastrouháte starý chleba, hodí se vám na zahuštění guláše místo mouky.

     

    Osvědčené triky, jak uvařit ty nejlepší bramborové knedlíky

    Osvědčené triky, jak uvařit ty nejlepší bramborové knedlíky

    Stejně jako ty houskové patří i bramborové knedlíky k základům české kuchyně. Vynikající jsou k vepřové pečínce se zelím nebo špenátem, některým gulášům,…celý článek

  • Rozpékejte

    Foto: Profimedia

    To, že je chléb nebo rohlík tvrdý, neznamená, že už ho musíte nutně vyhodit. Někdy stačí, když je vložíte do rozehřáté trouby nebo do mikrovlnky a rozpečete je. Věřte, že pak chutnají úplně jako čerstvé. Můžete je dát rozpéct taky na toustovač, máte-li typ s mřížkou, na které se dá pečivo rozpékat. Pozor však na použití mikrovlnné trouby, pokud tam necháte pečivo moc dlouho, nezměkne, ale naopak ztvrdne ještě víc.

  • Polévka

    Foto: Profimedia

    Ze starého chleba lze uvařit skvělou chlebovou polévku. Jestli už předem víte, že máte chleba dost a nespotřebujete ho, nakrájejte ho na kostičky a uvařte hned polívku. Nebo můžete chleba usušit či zamrazit a polévku připravit někdy jindy. Jak na to? Zpěníte na tuku cibuli, zalijete vodou, přidáte kostky chleba a povaříte, dokud se chleba nerozvaří. Pak můžete polévku rozmixovat. Přidejte česnek, majoránku, sůl a pepř podle potřeby. Na závěr můžete do polévky vklepnout vajíčko.

     

    Kupujeme meloun: Jak poznat, že je zralý a sladký

    Kupujeme meloun: Jak poznat, že je zralý a sladký

    Osvěží, nasytí, uhasí žízeň, uspokojí chuť na sladké. Tahle zelenina s červenou dužinou a černými semínky je zkrátka dokonalou potravinou pro horké…celý článek

  • Nádivka

    Foto: Profimedia

    Nádivku si můžete připravit i jindy než o Velikonocích. A základem každé je samozřejmě dostatek pečiva. Použít do ní můžete i starší pečivo, které není samozřejmě plesnivé, ale na běžnou konzumaci vám už nevoní. Stačí do ní přidat cokoli dle vaší fantazie – bylinky, uzené maso, prostě cokoli vás napadne.

  • Topinky, smaženky či krokety

    Foto: Profimedia

    Ideální způsob, jak zužitkovat starý chleba nebo rohlíky. Můžete ho osmažit na pánvi a potřít česnekem nebo obalit v rozšlehaném vajíčku a pak teprve smažit. Chleba lze také zapéct se sýrem a česnekem v troubě – chutná skvěle. Pokud jde o krokety, zkuste starý chleba namočit v mléce, přidat vejce a koření, osolit, rozmíchat a zahustit troškou strouhanky. Pak rukou vytvoříte krokety, obalíte ve strouhance a usmažíte.

     

    5 tipů, jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl nebo neztvrdl

    5 tipů, jak skladovat chléb, aby nezplesnivěl nebo neztvrdl

    Kde jsou ty časy, kdy jsme si na dovolenou s kamarádkou do Itálie vozily náš voňavý čerstvý chléb, protože vydržel poživatelný celý týden. Nebyl to…celý článek

  • Chlebové lupínky

    Foto: Profimedia

    Starší chleba rozkrájejte na slabé plátky, jako byste připravovali hranolky, promíchejte v míse s olejem, prolisovaným česnekem, mletou paprikou, pepřem a solí a dejte zapéct do trouby. Získáte tak skvělé lupínky, po kterých se jen zapráší.

  • Krutonky

    Foto: Profimedia

    Máte rádi polévky, do kterých se sypou křupavé krutony? Pak není nic jednoduššího, než si je připravit tak, že starší chleba nakrájíte na kostičky a usmažíte na pánvi na oleji. Potřebujete větší množství? Dejte je upéct na plech do trouby. Náš tip: Lépe budou chutnat, když je před pečením posypete třeba parmezánem a pokapete olivovým olejem.

     

    Umíte uvařit tradiční bramboračku? Zkuste tenhle recept podle Dity P. A., klidně do ní nasypte chlebové krutonky.

    Video se připravuje ...
    Polévka je grunt: Naučte se tradiční bramboračku podle Dity P. • 

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz