Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší! | Recepty.Blesk.cz

Přepálené mléko nebo zápach z cibule? 7 babských triků, které to vyřeší!

  • Foto: Profimedia
    21června   2017  /  06:00

    Každá kuchařka čas od času něco připálí nebo vaří jídlo, které má svou charakteristickou vůni, která není zrovna líbivá. A pokud druhý den čekáte návštěvu, pak určitě chcete, aby vám to doma hezky vonělo a bylo tam čisto. Víte, jak toho docílit? Jde to i bez chemie!

  • Pachy přebije citron

    Foto: Profimedia

     

    Zvláště dřevěná nebo umělohmotná prkénka, nebo i plastové nádobí, „nabírá“ pach výrazných potravin, například ryb, cibule a jiných aromatických surovin. Zkuste prkénka potřít několikrát rozpůleným vymačkaným citronem.

     

    Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!

    Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!

    Pesto je úžasná směs, kterou využijete téměř všude v kuchyni. Variací je navíc neuvěřitelně mnoho - nemusíte použít jen bazalku, ale třeba rajčata,…celý článek

  • Na výpary s octem a skořicí

    Foto: Profimedia

     

    Nepříjemných pachů a výparů se zbavíte, když necháte na plotně vařit v hrnci vodu s octem, do které přidáte jednu lžičku skořice.

  • Mikrovlnná trouba

    Foto: Profimedia

     

    Po každém použití vytřete mikrovlnnou troubu vlhkým hadříkem. Nežádoucích pachů se zbavíte jednoduše tak, že na otočný talíř položíte mísu s horkou vodou a nakrájeným citronem. Troubu zapněte a ohřívejte tak dlouho, dokud se nevytvoří pára. Potom vnitřek vytřete suchým hadříkem.

     

    Vybíráte ovoce? Poradíme vám, jak na to, aby vám co nejdéle vydrželo!

    Vybíráte ovoce? Poradíme vám, jak na to, aby vám co nejdéle vydrželo!

    Kolikrát se vám už stalo, že jste si domů přinesli jablka, hrušky nebo maliny z obchodu, ale druhý den jste je mohli vyhodit? Při nákupu je nutné pečlivě…celý článek

  • Zápach po rybě

    Foto: Profimedia

     

     

    Ryby jsou zdravé, ovšem když je pečete nebo smažíte, zápach z nich nemusí být dvakrát příjemný. Zabránit tomu můžete tak, že do pekáče přidáte k rybě rozkrojené jablko, které zápach při pečení či jiné úpravě ryby pohltí. Ryba navíc bude jemnější a bude lépe chutnat. Zápach můžete také odstranit pomocí citronu. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu a položte ji na talířek na misku s vodou, tu dejte blízko zdroje mírného tepla (v zimě například k radiátoru). Kůra místnost nádherně provoní a neutralizuje všechny pachy.

     

    Jak si připravíte lososa s rajčaty a fenyklem? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video se připravuje ...
    Připravte si lososa s rajčaty, fenyklem a bramborovými rohlíčky • 

     

  • Přepálené mléko

    Foto: Profimedia

     

    Vaříte-li mléko, musíte velmi opatrně, protože může překypět. Jakmile se to stane, okamžitě nasypte na plotnu sůl. Díky ní pach po připáleném mléku zmizí.

  • Pachy z ledničky

    Foto: Profimedia

     

    Přestože ledničku pravidelně myjete, může v ní zůstat nepříjemný zápach. Existují sice lapače pachů do lednice, které lze koupit v drogerii, ale můžete si snadno „vyrobit“ i lapač domácí – a bez chemie. Do misky nasypejte jedlou sodu a položte na pár dnů do ledničky, po několika dnech zápach zmizí. Úplně stejně se zbavíte zápachu z odpadkového koše.

     

    Zápach v lednici pohltí i rozkrojené jablko, to ale musíte častěji vyměňovat. Jakmile se začne kazit, je třeba ho vyhodit. Nepříjemné pachy odstraní i prášek do pečiva, který nasypete do misky. Vyměňujete 1x za 14 dnů. Při čištění vnitřku ledničky používejte vlhký hadřík namočený v octové vodě.

     

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!

    Přichází i čas voňavých jitrnic, krvavých jelítek, křupavých škvarečků a také tlačenky. Nemusíte zrovna pořádat zabijačku, abyste si na nich pochutnali.…celý článek

  • Nepříjemné pachy v kuchyni

    Foto: Profimedia

     

    Na nejrůznější zápachy v kuchyni fungují skvěle bylinky, které povaříte v hrnci bez pokličky. Ideální je máta, šalvěj, levandule, dobromysl, heřmánek a mateřídouška. Tyhle bylinky do sebe okamžitě nasáknou všechny nepříjemné pachy a vy máte vyhráno.

     

    5 triků, jak uvařit ty nejlepší kynuté houskové knedlíky

    5 triků, jak uvařit ty nejlepší kynuté houskové knedlíky

    Jsou tradiční národní přílohou. Nedají se téměř ničím nahradit. Hodí se ke guláši, vepřovým výpečkům se špenátem, i dozlatova upečené kachně se zelím.…celý článek

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz