- Foto: Profimedia21. června 2017 / 06:00
Každá kuchařka čas od času něco připálí nebo vaří jídlo, které má svou charakteristickou vůni, která není zrovna líbivá. A pokud druhý den čekáte návštěvu, pak určitě chcete, aby vám to doma hezky vonělo a bylo tam čisto. Víte, jak toho docílit? Jde to i bez chemie!
Pachy přebije citron
Zvláště dřevěná nebo umělohmotná prkénka, nebo i plastové nádobí, „nabírá“ pach výrazných potravin, například ryb, cibule a jiných aromatických surovin. Zkuste prkénka potřít několikrát rozpůleným vymačkaným citronem.
Domácí pesto: Jak ho vyrobit, kde ho použít a jak skladovat, aby vydrželo co nejdéle!
Pesto je úžasná směs, kterou využijete téměř všude v kuchyni. Variací je navíc neuvěřitelně mnoho - nemusíte použít jen bazalku, ale třeba rajčata,…celý článek
Na výpary s octem a skořicí
Nepříjemných pachů a výparů se zbavíte, když necháte na plotně vařit v hrnci vodu s octem, do které přidáte jednu lžičku skořice.
Mikrovlnná trouba
Po každém použití vytřete mikrovlnnou troubu vlhkým hadříkem. Nežádoucích pachů se zbavíte jednoduše tak, že na otočný talíř položíte mísu s horkou vodou a nakrájeným citronem. Troubu zapněte a ohřívejte tak dlouho, dokud se nevytvoří pára. Potom vnitřek vytřete suchým hadříkem.
Vybíráte ovoce? Poradíme vám, jak na to, aby vám co nejdéle vydrželo!
Kolikrát se vám už stalo, že jste si domů přinesli jablka, hrušky nebo maliny z obchodu, ale druhý den jste je mohli vyhodit? Při nákupu je nutné pečlivě…celý článek
Zápach po rybě
Ryby jsou zdravé, ovšem když je pečete nebo smažíte, zápach z nich nemusí být dvakrát příjemný. Zabránit tomu můžete tak, že do pekáče přidáte k rybě rozkrojené jablko, které zápach při pečení či jiné úpravě ryby pohltí. Ryba navíc bude jemnější a bude lépe chutnat. Zápach můžete také odstranit pomocí citronu. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu a položte ji na talířek na misku s vodou, tu dejte blízko zdroje mírného tepla (v zimě například k radiátoru). Kůra místnost nádherně provoní a neutralizuje všechny pachy.
Jak si připravíte lososa s rajčaty a fenyklem? Podívejte se na naše VIDEO:
Video se připravuje ...Přepálené mléko
Vaříte-li mléko, musíte velmi opatrně, protože může překypět. Jakmile se to stane, okamžitě nasypte na plotnu sůl. Díky ní pach po připáleném mléku zmizí.
Pachy z ledničky
Přestože ledničku pravidelně myjete, může v ní zůstat nepříjemný zápach. Existují sice lapače pachů do lednice, které lze koupit v drogerii, ale můžete si snadno „vyrobit“ i lapač domácí – a bez chemie. Do misky nasypejte jedlou sodu a položte na pár dnů do ledničky, po několika dnech zápach zmizí. Úplně stejně se zbavíte zápachu z odpadkového koše.
Zápach v lednici pohltí i rozkrojené jablko, to ale musíte častěji vyměňovat. Jakmile se začne kazit, je třeba ho vyhodit. Nepříjemné pachy odstraní i prášek do pečiva, který nasypete do misky. Vyměňujete 1x za 14 dnů. Při čištění vnitřku ledničky používejte vlhký hadřík namočený v octové vodě.
Jak udělat domácí tlačenku? Máme recept na tu nejlepší!
Přichází i čas voňavých jitrnic, krvavých jelítek, křupavých škvarečků a také tlačenky. Nemusíte zrovna pořádat zabijačku, abyste si na nich pochutnali.…celý článek
Nepříjemné pachy v kuchyni
Na nejrůznější zápachy v kuchyni fungují skvěle bylinky, které povaříte v hrnci bez pokličky. Ideální je máta, šalvěj, levandule, dobromysl, heřmánek a mateřídouška. Tyhle bylinky do sebe okamžitě nasáknou všechny nepříjemné pachy a vy máte vyhráno.
5 triků, jak uvařit ty nejlepší kynuté houskové knedlíky
Jsou tradiční národní přílohou. Nedají se téměř ničím nahradit. Hodí se ke guláši, vepřovým výpečkům se špenátem, i dozlatova upečené kachně se zelím.…celý článek