Jahody jsou teď všude, a dokonce i ty naše české. Kdo by jejich chuti odolal? Jen málokdo! Chutnají opravdu božsky, a když je přidáte do nějakého z našich receptů, vykouzlíte neodolatelnou sladkou tečku za nedělním obědem!
Jsou nejen lahodné, ale taky zdravé. Dobré domácí nebo kvalitní biojahody mají nádhernou vůni i chuť, která se od těch dovážených velmi liší. Pokud tedy můžete, zajeďte si pro jahody na farmářské trhy nebo si je sami nasbírejte na jahodových farmách. A proč jsou zdravé? Mají hodně vitaminů, podporují funkci sexuálních orgánů, zdravou krvetvorbu, působí příznivě na imunitu, trávicí systém i metabolismus. Vyzkoušejte tyhle rychlé koláče a bublaniny, neodoláte.

Rychlá, skvělá a plná ovoce. Nikdo jí neodolá a sní se během odpočinku po nedělním obědě.celý článek

Tento páj je plný pudinkového krému a šťavnatých, sladkých jahod. Pokud hledáte ideální moučník po letním nedělním obědě, je to právě tento.celý článek
Milujete piškotové těsto? Spojení jahod právě s lehkým a nadýchaným těstem je opravdu božské. Pokud jste ještě roládu nepekli, musíte se to rozhodně naučit. I když se to zdá těžké, není to zase taková fuška. Myslete hlavně na to, že je nutné ji smotat ještě teplou, aby nepopraskala. Vychladlé těsto by tak tvárné a pružné nebylo. Tak co, jdete na to?

Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? S jahodami je prostě ideálním letním moučníkem!celý článek

Klasická piškotová roláda nikoho neurazí. Tato křehká roláda s jahodami ale všechny dostane do kolen.celý článek
A co dorty? Některé ani nemusíte péct, takže jsou hotové skoro hned. Ochutnáte?
Nepečený piškotový dort s jahodami

Máte chuť na lehký letní dort, ale nechcete se v tom vedru ještě potit u trouby? Připravte si tento piškotový nepečený dort plný jahod a zakysané smetany.…celý článek

Jsou svěží, malé a i když už jste odrostla dětský střevíčkům, snadno se s nimi stanete zase princeznou.celý článek

Piškoty přelité krémem z jogurtu, cukru, jahod a želatiny. Hotový dort potřeme želé a zdobíme šlehačkou a jahodami.celý článek
Kdo by nemiloval pohár s jahodami a šlehačkou. Ovšem existují i varianty zdravější. Místo šlehačky přidejte k jahodám třeba mascarpone nebo ricottu. Vznikne zajímavá chuť a méně kalorická bomba.
Poháry s jahodami a mascarpone

Chcete připravit rychlý a efektní dezert pro přátele? Právě jste přišli na ten nejlepší. Snoubení jahod s kvalitním tvarohovým krémem a piškoty je pro…celý článek

Sladký pozdrav léta v podobě šťavnatých jahod, piškotů a smetanového sýra ve sklenici nadchne jistě nejedno dítě i dospělého. Pohárky podávejte vychlazené…celý článek
No, a na konec něco trochu náročnějšího, ovšem naprosto bezkonkurenčního. Kdo jednou ochutná tenhle dezert se zvláštním názvem "Pavlova", bude ho chtít znova. Pavlova má základ ze šlehaných bílků, z kterých se upeče (nebo spíše usuší) velká pusa. Ta se pak zdobí šlehačkou a čerstvým ovocem. V našem případě jahodami. Zákusek je pojmenovaný na počest ruské baleríny Anny Pavlové, která v roce 1926 a 1929 navštívila Nový Zéland a Austrálii. A stejně jako ona je i tento dort lehký a vzdušný.

Pavlova je úžasně lehklý, křehký dezert, který se rozplývá na jazyku. S jahodami jde pak o naprostou klasiku.celý článek
Máte rádi croissanty? Podívejte se, jak správně udělat těsto: