Pohár s jahodami a ricottou
Sladký pozdrav léta v podobě šťavnatých jahod, piškotů a smetanového sýra ve sklenici nadchne jistě nejedno dítě i dospělého. Pohárky podávejte vychlazené a sklízejte zasloužené pochvaly.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Pod utěrku na vál nasypeme cukrářské piškoty a rozdrtíme je válečkem na větší kusy. Polovinu nadrcených piškotů rozdělíme do 4 sklenic a pokapeme šťávou z pomeranče.
V míse důkladně prošleháme zakysanou smetanu s ricottou a vanilkovým cukrem. V druhé míse si ušleháme šlehačku.
Krém z ricotty a zakysané smetany navrstvíme do sklenic a posypeme vrstvou rozčtvrcených jahod, zbylými piškoty a opšt vrstvou jahod. Nadokec poháry ozdobíme šlehačkou.
Hodnotit recept: