Fazolová polévka s pórkem
Luštěniny jsou základem české kuchyně a vy byste na ně rozhodně neměli zapomínat. Kromě toho, že vás zasytí, jsou totiž velmi chutné, levné a obsahují mnoho bílkovin. Vyzkoušejte je například v podobě této skvělé fazolové polévky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrnekmrkev
1 kspórek
0.5 hrnekpohanková lámanka
2 stroužekčesnek
2 hrnekfazole černé
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.
Fazole namočte 1 den předem.
2.
Ve stejné vodě je pak uvařte doměkka.
3.
Přidejte mrkev na kolečka, na kolečka nakrájený pórek a pohanku.
4.
Vařte, dokud zelenina nezměkne.
5.
Nakonec do polévky přidejte prolisovaný česnek a podle chuti jí osolte a opepřete.
6.
Můžete vmíchat i hrst nasekaných bylinek.
Hodnotit recept: