Bramborový salát s jablky
Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tento bramborový salát s jablky. Nejlepší je, když ho podáváte s krevetami, ale skvěle se hodí i ke klasickému řízku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě doměkka. Vodu slejte a brambory nechte chladnout. Až budou vlažné, oloupejte je, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
Přidejte nakrájený řapíkatý celer, cibuli a jablka. Promíchejte, opepřete a přidejte ocet. Opět promíchejte a salát nechte asi hodinu odležet v lednici.
Pak do mísy vmíchejte majonézu a salát rozdělte na porce, které můžete ozdobit pažitkou.
Hodnotit recept: