Jahodovo-jogurtový dort
Piškoty přelité krémem z jogurtu, cukru, jahod a želatiny. Hotový dort potřeme želé a zdobíme šlehačkou a jahodami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
náplň
Postup přípravy
Dno a boky dortové formy vyložte piškoty a pokapejte ovocnou šťávou.
Želatinu namočte do vlažného mléka a nechte ji nabobtnat.
Jogurt, cukr moučku, vanilkový cukr a tři čtvrtiny nakrájených jahod vyšlehejte na hladký krém.
Nabobtnalou želatinu pomalu zahřívejte na ohni, dokud se nerozpustí.
Želatinu postupně za stálého míchání vlijte do jogurtového krému.
Na piškoty rozetřete polovinu krému, opět poklaďte vrstvou piškotů a potřete druhou polovinou krému.
Z ovocné šťávy, 250 ml vody a pudinkového prášku uvařte želé.
Na povrchu krému ozdobně poklaďte pokrájené jahody a zalijte je želé.
Dort nechte ztuhnout v lednici.
Před podáváním ozdobte šlehačkou a zbylými jahodami.
Hodnotit recept: