Piškotová roláda s jahodami
Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? S jahodami je prostě ideálním letním moučníkem!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
podle potřeby
Postup přípravy
V míse ušlehejte bílky do polotuha a postupně zašlehávejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne lesklý tuhý sníh.
Pak postupně zpracujte do bílků předem rozšlehané žloutky. Nakonec vmíchejte mouku se špetkou soli.
Hotový piškot přemístěte na vlhkou utěrku i s pečicím papírem, zatočte a nechte vychladnout.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Roládu opatrně rozviňte, potřete džemem, pak ušlehanou smetanou a zase zaviňte. Nechte ji asi hodinku v chladu, pak roládu ozdobte čerstvými jahodami.
Hodnotit recept: