Jahodový páj | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodový páj

60 min. | dezert | 2 426 kJ/porce | 8 porcí

Jahodový páj

Tento páj je plný pudinkového krému a šťavnatých, sladkých jahod. Pokud hledáte ideální moučník po letním nedělním obědě, je to právě tento.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí

krém

120 gcukr
75 gpudink vanilkový
500 mlmléko
350 mlsmetana ke šlehání

na ozdobu

500 gjahody čerstvé
1 ksželatina

těsto

300 gmouka hladká
200 gmáslo
100 gcukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 20
1.

Z másla, mouky a cukru vypracujte těsto. Zabalte ho do folie a nechte hodinku v lednici. Pak ho vyválejte na plát a vložte do koláčové formy.

2.

Korpus pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180°C. Po upečení ho nechte vychladnout.

3.

Z mléka, curku a pudinkového prášku uvařte hustý krém a šlehejte ho až do vychladnutí. Pak vmíchejte ušlehanou šlehačku.

4.

Krémem potřete korpus, navrch dejte jahody a zalijte je želatinou připravenou podle návodu.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 1 161,4kJ 2 425,8kJ
Bílkoviny 2,7g 5,7g
Tuky 14,6g 30,5g
Sacharidy 34,2g 71,5g
Cholesterol 33,6mg 70,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz