Čokoládová piškotová roláda
Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? Vyzkoušejte tuto hříšnou variantu plnou čokolády.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
V míse ušlehejte bílky a postupně do nich zašlehejte cukr.
Pak přidejte žloutky a mouku smíchanou s kakaem a špetkou soli.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho 10 až 12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Těsto přeložte na vlhkou utěrku a zatočte. Roládu nechte vychladnout.
Mezitím v horké vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Zakysanou smetanu ušlehejte s cukrem a vmíchejte do ní rozpuštěnou čokoládu.
Krémem potřete roládu, přelijte ji čokoládovou polevou a nechte ji v chladu ztuhnout.
Hodnotit recept: