Kuřecí stehýnka s česnekem a bylinkami
Smažená jídla sice nejsou nejzdravější, ale přesto patří mezi nejoblíbenější. A právem! Kuřecí paličky jsou totiž skvělým obědem i teplou večeří.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Stehna omyjte a papírovým ubrouskem osušte.
Oloupejte a rozmačkejte dva stroužky česneku a stehna jimi důkladně potřete.
Do hlubokého talíře nasypte dostatečné množství hladké mouky, v druhém rozšlehejte dvě vejce se špetkou soli.
Petrželovou nať umyjte, důkladně osušte, nadrobno nasekejte a v třetím talíři smíchejte se strouhankou a čtyřmi lžícemi strouhaného parmazánu.
Stehna obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vejcích a strouhance obalte ještě jednou a důkladně přitlačte.
Osmažte ze všech stran.
Hodnotit recept: