Čínská kuchyně je typická svou rozmanitostí a různorodností. Každý pokrm je originální a záleží na kuchaři, jaké ingredience použije. Navíc je asijská kuchyně zdravá, lehká, plná zeleniny a netučného masa. Vyzkoušejte naše recepty, které jsou snadné a chutné.
Pokud se naučíte uvařit tuhle typickou čínskou polévku, věřte, že doma jinou chtít už nebudou. Je totiž nejen vynikající, ale je doslova návyková. Pikantní varianta poškádlí chuťové pohárky hlavně mužům!

Tahle polévka vznikla jako klasické jídlo z pánve, které ale na poslední chvíli kuchař proměnil.celý článek

Polévka z hub, nudlí, masa a pórku, zahuštěná maizenou a rošlehaným vejcem, dochucená kečupem, sójovou omáčkou a vinným octem.celý článek
Vyzkoušejte tyhle dva klasické pokrmy, jejichž základem je zelí pak choi, nudle a houby. Jsou jednoduché na přípravu a použít můžete i zbytky kuřecího masa, které vám zbylo z předešlého dne. Jsou to také recepty, které můžete krásně obměňovat podle toho, jakou zeleninu při přípravě zvolíte. Myslete na to, že čím tvrdší druh zeleniny, tím menší kousky musíte krájet a taky je musíte hodit do pánve dřív. Jedním ze spolehlivých pravidel úspěchu při přípravě číny je jednoduchost – maximálně 5 surovin!

Tahle čínská klasika má stovky obměn - můžete do ní nakrájet kapustu, mrkev, zelí a završit sojovými výhonky.celý článek

Tohle je snad to nejjednodušší, co můžete s čínou udělat - uvařit rýži, vzít zbytky kuřecího masa a přidat je do aromatického základu z hub a zelí.…celý článek
V čínské kuchyni se velké oblibě těší i nejrůznější druhy nudlí – ať už jsou smažené, nebo jako příloha. Tyhle znáte?

Pokud chcete přidat do jídla nějaké bílkoviny, vsaďte vedle masa na ochucené tofu nebo tempeh.celý článek
Milovníci masa rozhodně ocení recepty, v nichž je základem právě maso. Nejsnazší je použít kuřecí maso, které se nakrájí obvykle na proužky nebo kousky, vepřové maso, hovězí nebo krevety. Pro všechny druhy masa platí, že aby se dalo dobře krájet, musí být studené! Šťavnaté pak bude, když ho budete krájet přes vlákno a před přípravou ho necháte marinovat. Při samotné přípravě má maso přednost před zeleninou. Nejprve hodíte maso do horké pánve, a jakmile je téměř hotové, vyjmete ho a přidáte teprve zeleninu.

Vietnamské vepřové maso se zelím a pórkem je ochuceno sójovou omáčkou, wei-su a čínským vínem.celý článek
Vyzkoušet můžete i křupavé kuřecí řízečky v kokosové krustě. Podívejte se na naše VIDEO: