Vepřové maso tchang long
Vietnamské vepřové maso se zelím a pórkem je ochuceno sójovou omáčkou, wei-su a čínským vínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Vepřovou kýtu očistěte a odblaňte, poté ji nakrájejte na plátky.
Kýtu smíchejte s vejci a 2/3 škrobu.
Takto připravenou směs masa oblanžírujte na pánvi v sádle.
Zelí nakrájejte na větší kostky a oblanžírujte ve vodě (krátkodobě povařte).
Pórek očistěte, nakrájejte na větší nudle a opražte.
Sádlo slijte, přidejte zelí a pórek.
Podlijte vývarem, přidejte sójovou omáčku, wei-su (glutasol), čínské víno (metropol).
Zahusťte zbývajícím škrobem, klaďte na misku nebo talíř.
Na zbývajícím výpeku osmahněte mleté chilli lusky a jídlo takto připravenou zálivkou dochuťte. Podávejte s rýží.
Hodnotit recept: