Když si Lenka Miličová zakládala kavárnu Prádelna, netušila, že sem hosti budou chodit hlavně na domácí polévky a na zmrzlinu. Tu si Lenka vyrábí sama v malých objemech, takže nikdy nevíte, na jakou příchuť zrovna narazíte a jestli na vás zbude. Za zkoušku to ale určitě stojí. Její vanilková je totiž nepřekonatelná!
Nenápadnou kavárnu Prádelna naleznete kousek od stanice metra Jiřího z Poděbrad a co si okamžitě zamilujete, je její domácí atmosféra. Není divu, že jí majitelka Lenka Miličová říká "prodloužený obývák", kde nejčastější klientelou jsou obyvatelé místních domů.
Když si Lenka kavárnu zakládala, vůbec netušila, že to, co sem nakonec bude lákat nejvíc zákazníků, jsou její domácí polévky. Kromě těch se sem ale vyplatí zajít na plněné bagely a sendviče, ale hlavně na zmrzlinu!
Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Jak se pozná ta nejlepší zmrzlina? Je z poctivých surovin. Ve smetanové nechybí smetana a nehraje všemi barvami, ty ovocné barevné být můžou, ale vždy…celý článek
Tu si v Prádelna Café vyrábí sami a ve velmi malém množství, takže se v opravdu horkých letních dnech může stát, že už na vás nezbude. Přestože příchutí vyrobí hodně, a to včetně těch méně obvyklých, jako jsou malinová s rozmarýnem nebo pomerančová s růžovým pepřem, každý den nabízejí zhruba jen 2 až 3 příchuti. Každá návštěva je tak malým překvapením.
Lenka má ráda sezónnost, takže v létě sem můžete zajít na nejrůznější ovocné sorbety, v zimě vám pak učaruje čokoládová zmrzlina s chilli nebo slané arašídy. Hvězdou podniku je ale vanilková zmrzlina, ve které cítíte všechny poctivé chuti, jako je smetana, vaječné žloutky a pravá vanilka, která je prostě jedinečná.