Nejlepší zmrzlina v Praze: V Prádelna Café mají nejlepší vanilkovou ve městě | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: V Prádelna Café mají nejlepší vanilkovou ve městě

720p480p360p240p
Jídlo z Česka: V Café Prádelna jsme ochutnali tu nejlepší vanilkovou
Foto: Adam Balažovič
13.08.2016 / 06:00

Když si Lenka Miličová zakládala kavárnu Prádelna, netušila, že sem hosti budou chodit hlavně na domácí polévky a na zmrzlinu. Tu si Lenka vyrábí sama v malých objemech, takže nikdy nevíte, na jakou příchuť zrovna narazíte a jestli na vás zbude. Za zkoušku to ale určitě stojí. Její vanilková je totiž nepřekonatelná!

Nenápadnou kavárnu Prádelna naleznete kousek od stanice metra Jiřího z Poděbrad a co si okamžitě zamilujete, je její domácí atmosféra. Není divu, že jí majitelka Lenka Miličová říká "prodloužený obývák", kde nejčastější klientelou jsou obyvatelé místních domů.

 

Když si Lenka kavárnu zakládala, vůbec netušila, že to, co sem nakonec bude lákat nejvíc zákazníků, jsou její domácí polévky. Kromě těch se sem ale vyplatí zajít na plněné bagely a sendviče, ale hlavně na zmrzlinu!

 

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Jak se pozná ta nejlepší zmrzlina? Je z poctivých surovin. Ve smetanové nechybí smetana a nehraje všemi barvami, ty ovocné barevné být můžou, ale vždy…celý článek

 

Tu si v Prádelna Café vyrábí sami a ve velmi malém množství, takže se v opravdu horkých letních dnech může stát, že už na vás nezbude. Přestože příchutí vyrobí hodně, a to včetně těch méně obvyklých, jako jsou malinová s rozmarýnem nebo pomerančová s růžovým pepřem, každý den nabízejí zhruba jen 2 až 3 příchuti. Každá návštěva je tak malým překvapením.

 

Lenka má ráda sezónnost, takže v létě sem můžete zajít na nejrůznější ovocné sorbety, v zimě vám pak učaruje čokoládová zmrzlina s chilli nebo slané arašídy. Hvězdou podniku je ale vanilková zmrzlina, ve které cítíte všechny poctivé chuti, jako je smetana, vaječné žloutky a pravá vanilka, která je prostě jedinečná.


720p 480p 360p 240p
Jídlo z Česka: V Café Prádelna jsme ochutnali tu nejlepší vanilkovou • 

Diskuse k článku

.

Nejlepší švestkové čatní: Kořeněná omáčka, která se hodí k masu, sýrům či rybám

Máte doma přebytek švestek, jablek a nevíte, co s nimi? Zkuste čatní. Tahle původně indická dobrota je trochu sladká, trochu kyselá a kořeněná hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby měly výraznější chuť. Pochází z

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Nejlepší domácí paštika! Naučte se ji snadno a rychle krok za krokem

Proč paštiku kupovat, když si ji můžete připravit z čerstvých surovin sami doma? Pravda, je to trochu pracnější, ale výsledek za to stojí! Získáte tak základ třeba k přípravě rychlé svačiny. Je to taky skvělý způsob, jak

Čím nahradit vejce nejen při pečení? Tyhle fígle vás možná překvapí!

Pokud jste žili až dosud v domnění, že upéct buchty nebo uvařit knedlík bez vajec prostě nejde, věřte tomu, že i vejce se dají nahradit. Máte-li tedy jakýkoli důvod, proč vejce nepoužít, poradíme vám, čím je nahradit.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Svět

Dívka (7) po drsném znásilnění v nemocnici…

Indie byla letos označená za nejnebezpečnější zemi pro ženy. A přestože se vláda snaží zakročit proti…

celý článek »

Komunální volby 2018

Song jako Brno! Primátor ve volebním klipu…

Hodně rozporuplné reakce sklízí volební klip brněnského primátora Petra Vokřála (54, ANO). Jedni…

celý článek »

Krimi

Rodinná tragédie: Matka zemřela dva dny…

Natalie Hood z anglického Doveru přišla v pátek vinou tragické autonehody o jednu ze svých dcer.…

celý článek »

Evropská liga

Slavia – Bordeaux 1:0. První výhru ve skupině…

Fotbalisté Slavie vstoupili do základní skupiny C Evropské ligy domácím vítězstvím 1:0 nad francouzským…

celý článek »