Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou techniku a skvěle vás osvěží v těchto horkých dnech.
Budete potřebovat:
250 ml horké vody
150 g cukru krystal
2 polévkové lžíce citronové šťávy
750 g očištěných jahod
Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem…celý článek
Postup:
V horké vodě rozmíchejte citronovou šťávu a cukr, dokud se zcela nerozpustí. Očištěné jahody překrájejte na čtvrtiny a dohladka je rozmixujte v mixéru. Přilijte vodu s cukrem a citronovou šťávou a mixujte dál, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.
Směs nalijte do velké obdélníkové zapékací mísy. Vrstva by neměla být vyšší než 1 centimetr. Dejte asi na 30 minut do mrazáku. Okraje budou už zmrzlé, ale střed stále tekutý. Směs od krajů důkladně promíchejte vidličkou a opět vložte na 30 minut do mrazničky. Poté vytáhněte a celý postup s mícháním zopakujte. Opakujte ještě jednou a poté vložte na posledních 30 minut do mrazničky.
Takto připravený sorbet bude po promíchání vidličkou krásně sypký a rovnoměrně zmrzlý. Ihned jej servírujte do vychlazených skleniček a dozdobte čerstvými jahodami a lístky máty.