Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Foto: shutterstock.com
24.06.2016 / 06:00

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou techniku a skvěle vás osvěží v těchto horkých dnech.

Budete potřebovat:

250 ml horké vody

150 g cukru krystal

2 polévkové lžíce citronové šťávy

750 g očištěných jahod

 

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Domácí zmrzlina! Z jednoho banánu ji uděláte za pár minut!

Nepopíráme, že správná zmrzlina má být ze smetany! Jenomže co když hubnete, nemáte zmrzlinovač nebo se vám prostě nechce procházet složitým procesem…celý článek

 

Postup:

V horké vodě rozmíchejte citronovou šťávu a cukr, dokud se zcela nerozpustí. Očištěné jahody překrájejte na čtvrtiny a dohladka je rozmixujte v mixéru. Přilijte vodu s cukrem a citronovou šťávou a mixujte dál, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.

Směs nalijte do velké obdélníkové zapékací mísy. Vrstva by neměla být vyšší než 1 centimetr. Dejte asi na 30 minut do mrazáku. Okraje budou už zmrzlé, ale střed stále tekutý. Směs od krajů důkladně promíchejte vidličkou a opět vložte na 30 minut do mrazničky. Poté vytáhněte a celý postup s mícháním zopakujte. Opakujte ještě jednou a poté vložte na posledních 30 minut do mrazničky.

Takto připravený sorbet bude po promíchání vidličkou krásně sypký a rovnoměrně zmrzlý. Ihned jej servírujte do vychlazených skleniček a dozdobte čerstvými jahodami a lístky máty.

Diskuse k článku

.

Nejlepší švestkové čatní: Kořeněná omáčka, která se hodí k masu, sýrům či rybám

Máte doma přebytek švestek, jablek a nevíte, co s nimi? Zkuste čatní. Tahle původně indická dobrota je trochu sladká, trochu kyselá a kořeněná hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby měly výraznější chuť. Pochází z

Nejlepší švestkové recepty! Koláče, knedlíky, záviny nebo omáčka k masu

Švestky jsou nejen chuťovka, ale taky lék. Pomáhají chránit srdce a cévy, snižují cholesterol a pomáhají při zácpě. V podzimních dezertech nebo v kombinaci s masem chutnají výtečně. Tyhle recepty musíte vyzkoušet!

Banánové proteinové palačinky. Dezert, který si můžete dopřát bez výčitek každý den!

Snažíte se držet dietu nebo si chcete udržet váhu a nemůžete se obejít bez sladkého? Zkuste proteinové palačinky podle našeho receptu. Jejich příprava je snadná, rychlá a navíc vám dodají spoustu bílkovin a minimum cukrů.

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Krimi

Ruská kapela projela celý svět, až v Ostravě…

Na nepříjemnou zkušenost s Českou republikou určitě jen tak nezapomenou hudebníci ruské folk metalové…

celý článek »

České celebrity

Rytmusova Jasmina přiznala nejkrásnější…

Přítelkyně rappera Patrika Vrbovského (41) Jasmina Alagič (28) vyjádřila své pocity štěstí na sociální…

celý článek »

České celebrity

Český slavík se ruší! Gott se těšil, Janda…

Naší pěveckou scénu zaskočila zpráva o tom, že tento rok se nebude konat anketa Český slavík! Co…

celý článek »

Ročník 2018/19

Nový Matoušek?! Žitného z Teplic sleduje…

Po Janu Matouškovi se co nevidět strhne další boj o mimořádný talent. Patrik Žitný, devatenáct let,…

celý článek »