Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe! | Recepty.Blesk.cz

Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Foto: shutterstock.com
19.06.2017 / 06:00

Jak se pozná ta nejlepší zmrzlina? Je z poctivých surovin. Ve smetanové nechybí smetana a nehraje všemi barvami, ty ovocné barevné být můžou, ale vždy by měly chutnat po ovoci, ze kterého jsou vyrobené, nikdy ne po aromatech. Našli jsme pro vás 9 cukráren, kaváren a zmrzlináren, kam v Praze zajít na tu nejlepší zmrzlinu. Dobrou chuť!

Gelateria Amato

Amato znamená italsky milovaný, a tak není divu, že se manželé Amato rozhodli využít své příjmení i jako název své zmrzlinárny. Najdete ji na pražské Letné a pochutnat si tu můžete na italské kávě, ale především zmrzlině z těch nejpoctivějších surovin. Která je nejoblíbenější? Jednoznačně slaný karamel. Nám ale chutnal i melounový sorbet s čokoládou.

 

Video se připravuje ...
 • 


Angelato

Angelato je právem jedna z nejoblíbenějších a současně nejlepších zmrzlin v Praze. Ve dvou pobočkách nikdy není prázdno, a abyste si mohli pochutnat na jedné z jejich neodolatelných příchutí, budete si muset počkat ve frontě. Jaká stojí za to? Rozhodně mangový sorbet a bazalková s olivovým olejem!

 

Video se připravuje ...
 • 

 

Cacao Prague

Sídlí v centru Prahy na náměstí Republiky, denně vyrobí více než 20 druhů zmrzlin a jako jediní prý nabízejí tu s příchutí slaných arašídů. Kromě toho si v Cacao Prague můžete dát i skvělou kávu, domácí dorty nebo zdravou snídani. Otevřeno mají totiž od brzkého rána až do večera.

 

Video se připravuje ...
 • 

 

Ovocný světozor

Jejich točená banánovo-jahodová zmrzlina je už legendární a Pražané na ni chodí desítky let. Kromě toho ale zde nabízejí i kopečkovou zmrzlinu, lahodné poháry, dorty a chlebíčky. Kdo nebyl v jedné z pražských poboček Ovocného světozoru, ten jako by nebyl.

 

Video se připravuje ...
 • 

 

Café Prádelna

Když si Lenka Miličová zakládala kavárnu Prádelna, netušila, že sem hosti budou chodit hlavně na domácí polévky a na zmrzlinu. Tu si Lenka vyrábí sama v malých objemech, takže nikdy nevíte, na jakou příchuť zrovna narazíte a jestli na vás zbude. Za zkoušku to ale určitě stojí. Její vanilková je totiž nepřekonatelná!

 

Video se připravuje ...
 • 


Puro Gelato

Zmrzlinárnu Puro Gelato najdete na pražské Náplavce, takže to nejrozumnější, co můžete udělat, je koupit si dva pořádné kopečky a vyrazit se courat kolem Vltavy. Ve výrobě příchutí tu rozhodně neznají hranice, takže kromě naprostých klasiků můžete narazit také na levanduli, ananas s rozmarýnem, bazalku nebo dokonce kopřivu. My jsme byli nadšení z mangového sorbetu a osvěžující okurkové zmrzliny.

 

Video se připravuje ...
 • 

 

Vanille

Dříve, než na náměstí Míru stála zmrzlinárna a cukrárna Vanille, smažily se tu mastné hamburgery. Těm dnům je ale už naštěstí dávno konec a vy si sem můžete zajít na přímo zde vyrobenou kopečkovou nebo točenou zmrzlinu z těch nejlepších surovin. Skvělá je višňová s čokoládou, ale my jsme byli stejně jako pan majitel uneseni oříškovými, v čele s báječnou pistáciovou.

 

Video se připravuje ...
 • 


Zmrzlinář

V jedné z nenápadných vinohradských uliček najdete zmrzlinárnu Zmrzlinář, s krásným, světlým interiérem a mnoha druhy kopečkové zmrzliny. Pokud si ji nechcete vzít do kornoutku, rádi vám libovolný počet kopečků nasází do termo kelímků. Kterou bezpodmínečně musíte vyzkoušet? Osvěžující letní jahodovou!

 

Video se připravuje ...
 • 


Café Parlor

Víte, co je parlorka? Jde o zmrzlinový sendvič, který si sestavíte sami podle své chuti. Do dvou ručně upečených sušenek dáte jeden až dva kopečky zmrzliny a posyp nebo topping podle chuti. V Café Parlor v pražském Karlíně tuto dobrotu prodávají jako jediní v Čechách. A rozhodně stojí za ochutnání.

 

Video se připravuje ...
 • 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz