Parlorka je nový koncept sladkého hříchu, který v Čechách nekoupíte jinde než v pražském Karlíně v kavárně Parlor. Už jen to je důvod, proč byste na ni měli zajít. Co to parlorka je a odkud se vzala? Na to jsme se zeptali Michaely Odstrčilové, spolumajitelky kavárny.
Parlorka je zmrzlinový sendvič, který si sestavíte sami podle své chuti. Do dvou ručně upečených sušenek dáte jeden až dva kopečky zmrzliny a posyp nebo topping podle svého výběru.
Jak už to tak bývá, fantazii se meze nekladou. Na výběr máte z mnoha chutí, a to nejen co se zmrzliny týče, ale také v případě různých druhů sušenek a posypů nebo toppingů. Od klasických čokoládových cookies přes makové nebo ty s matcha tea až po ovesné s kousky karamelizované slaniny. V Parlor mají v repertoáru asi 14 druhů, z nichž denně nabízejí zhruba osm.
Nejlepší zmrzlina v Praze: Víme, do jakých podniků zajít a kde zmrzlina chutná nejlépe!

Jak se pozná ta nejlepší zmrzlina? Je z poctivých surovin. Ve smetanové nechybí smetana a nehraje všemi barvami, ty ovocné barevné být můžou, ale vždy…celý článek
Také zmrzlina, kterou v kavárně Parlor berou od české zmrzlinárny Creme de la Creme, se každý den obměňuje a budete překvapeni, na kterou narazíte. Příchutí je v nabídce denně asi 12 až 15, takže si určitě vyberete.
Pokud budete váhat, jaká zmrzlina se hodí do jaké sušenky, zkušená obsluha vám ráda poradí. A jaké jsou nejzvláštnější kombinace, které sice znějí možná nevábně, ale chutnají skvěle? Určitě vyzkoušejte ovesné cookies s kousky čokolády a karamelizovanou slaninou slepené zmrzlinou s příchutí slaného arašídu.
Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3532/nejlepsi-zmrzlina-v-praze-vime-do-jakych-podniku-zajit-a-kde-zmrzlina-chutna-nejlepe.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy