Jan Hochsteiger vyrábí v řemeslném podniku u Staroměstského náměstí báječnou zmrzlinu a už po prvním ochutnání je vám jasné, že poctivé zmrzlině z kvalitních surovin se ta průmyslová nemůže vyrovnat. Právě on nám proto prozradil, jak takovou poctivou zmrzlinu poznáte už od pohledu a která příchuť je nejoblíbenější.
Rozdíl mezi řemeslnou a průmyslově vyráběnou zmrzlinou je nesrovnatelný. Řemeslná zmrzlina je dělaná ručně a každý druh zmrzliny má svůj vlastní originální recept. Další velký rozdíl vůči průmyslově vyráběné zmrzlině je, že ta řemeslná nebývá tolik emulgovaná a stabilizovaná. Právě svou čistou chutí je pak opravdová a svá.
Zákazníci milují jak tradiční chutě, tak i ty originální. Stále oblíbenější je čokoláda s chilli a velký úspěch sklízí i netradiční zmrzliny, jako například sorbet z lesního ovoce a kopřiv. Je jen na fantazii zmrzlináře, jakou inovativní pochoutku připraví.
Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek
Jak poznat kvalitní zmrzlinu?
Nekvalitní zmrzlinu poznáte na první pohled. Pokud září výraznými odstíny, vypovídá to o tom, že určitě nebude úplně přírodní. Například vanilka, banán ani citron rozhodně nemají zářivě žlutou barvu.
Zmrzlina ve vaničce také sama o sobě nedrží naducaný tvar. Pokud ano, značí to, že bude nejspíš chemicky vyztužená. Kvalitní zmrzlina se díky žloutkům chová jako šlehačka. Ta je sice nadýchaná, ale nedá se navrstvit do kopce.
Když už si zmrzlinu koupíte, kvalita by vám měla být jasná hned po prvním olíznutí. Zmrzlina by se měla rozplývat na jazyku a rozhodně by v ústech neměla zanechávat pocit mastnoty a chuť škrobu nebo rostlinného tuku.