Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami | Recepty.Blesk.cz

Jak poznáte kvalitní zmrzlinu? Nesmí být nadýchaná ani hrát všemi barvami

Foto: shutterstock.com
30.06.2016 / 06:00

Jan Hochsteiger vyrábí v řemeslném podniku u Staroměstského náměstí báječnou zmrzlinu a už po prvním ochutnání je vám jasné, že poctivé zmrzlině z kvalitních surovin se ta průmyslová nemůže vyrovnat. Právě on nám proto prozradil, jak takovou poctivou zmrzlinu poznáte už od pohledu a která příchuť je nejoblíbenější.

720p 480p 360p 240p
Jak poznát, že je zmrzlina z kvalitních surovin a ne plná chemie • 

 

Rozdíl mezi řemeslnou a průmyslově vyráběnou zmrzlinou je nesrovnatelný. Řemeslná zmrzlina je dělaná ručně a každý druh zmrzliny má svůj vlastní originální recept. Další velký rozdíl vůči průmyslově vyráběné zmrzlině je, že ta řemeslná nebývá tolik emulgovaná a stabilizovaná. Právě svou čistou chutí je pak opravdová a svá.

 

Zákazníci milují jak tradiční chutě, tak i ty originální. Stále oblíbenější je čokoláda s chilli a velký úspěch sklízí i netradiční zmrzliny, jako například sorbet z lesního ovoce a kopřiv. Je jen na fantazii zmrzlináře, jakou inovativní pochoutku připraví.

 

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale

Máte doma také spoustu jahod a nevíte, co s nimi? Připravte si z nich dokonalý jahodový sorbet. Nepotřebujete k tomu skoro žádné ingredience ani složitou…celý článek

 

Jak poznat kvalitní zmrzlinu?

 

Nekvalitní zmrzlinu poznáte na první pohled. Pokud září výraznými odstíny, vypovídá to o tom, že určitě nebude úplně přírodní. Například vanilka, banán ani citron rozhodně nemají zářivě žlutou barvu.

 

Zmrzlina ve vaničce také sama o sobě nedrží naducaný tvar. Pokud ano, značí to, že bude nejspíš chemicky vyztužená. Kvalitní zmrzlina se díky žloutkům chová jako šlehačka. Ta je sice nadýchaná, ale nedá se navrstvit do kopce.

 

Když už si zmrzlinu koupíte, kvalita by vám měla být jasná hned po prvním olíznutí. Zmrzlina by se měla rozplývat na jazyku a rozhodně by v ústech neměla zanechávat pocit mastnoty a chuť škrobu nebo rostlinného tuku.

Diskuse k článku

.

Nejlepší houbové recepty: Kulajda, omáčka, sekaná nebo guláš!

V létě bylo sucho, takže houby moc nerostly. Ovšem teď růst začaly a najdete jich v lese opravdu dost. Hříbky, lišky, bedly nebo podborováky. Pokud patříte k milovníkům této lesní plodiny, nenechte si ujít příležitost a rychle

Nejlepší švestkové čatní: Kořeněná omáčka, která se hodí k masu, sýrům či rybám

Máte doma přebytek švestek, jablek a nevíte, co s nimi? Zkuste čatní. Tahle původně indická dobrota je trochu sladká, trochu kyselá a kořeněná hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby měly výraznější chuť. Pochází z

Nejlepší podzimní dezerty z jablek! Štrúdly, jablečník nebo mřížkový koláč

Jsou štavnatá a chutnají skvěle. Navíc je právě teď jejich sezona, tak toho využijte a připravte z nich nějakou sladkou dobrotu nejen na neděli. 

Domácí guacamole! Recept na tradiční mexickou pochoutku z avokáda

Milujete jídla s příchutí exotiky? Naučte se výtečnou domácí pomazánku z avokáda, která se hodí nejen ke grilovaným pokrmům, ale taky jako příloha k masu, do sendviče. Nebo se dá namazat na pečivo. Když vás honí mlsná, není nic

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

Události

Muže v Plzni zabil zřejmě blesk. Bouřka…

Silné bouřky se v pátek večer začaly prohánět Českem. V Plzni dokonce udeřil blesk do muže, který…

celý článek »

České celebrity

Eliška Bučková už není po rozchodu s Vágnerem…

Od začátku to vypadalo, že tihle dva spolu skončí nejenom před oltářem, ale i do konce života. Přesto…

celý článek »

Krimi

Děti se z Mořského koníka vrátily se salmonelou,…

Děti, které se vrátily z ozdravného pobytu Mořský koník v Černé hoře, skončily s mnoha vážnými onemocněními…

celý článek »

Krimi

Burčák zabil vinaře (†76), další 3 lidé…

Na Slovensku v obci Dulovce se stala tragédie. Ve vinném sklípku se čtyři muži nadýchali plynů z…

celý článek »